Organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la Craiova, “Dialogul Muncii” a stârnit interesul a aproape 100 de persoane aflate în căutarea unei slujbe, care s-au întâlnit cu mai mulţi angajatori din Dolj.
La Craiova, acţiunea s-a desfăşurat la sediul Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor(CRS), din B-dul. “Decebal”, nr.83, acolo unde şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai societăţilor: Civitas, Arabesque, Manpower, Icep World, cu posturi disponibile în meserii diverse precum: confecţioner textile, zidar, dulgher, mecanic auto, tinichigiu, vopsitor auto, personal HoReCa, agent pază, agent vânzări, vânzător, patiser, muncitor în agricultură.
Evenimentul şi-a propus să aducă mai aproape angajatorii şi persoanele care-şi caută un loc de muncă, beneficiari ai Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova. Tineri fără experienţă, dar şi adulţi trecuţi de 45 de ani, cu experienţă, dar rămaşi fără slujbă şi-au încercat norocul în faţa reprezentanţilor societăţilor comerciale veniţi să recruteze personal.
Angajatorii apelează la CV-urile primite aici
Cum se întâmplă lucrurile la „Dialogul Muncii?”. Angajatorii vin cu oportunităţi concrete, dar sunt încurajate şi discuţiile libere legate de ceea ce caută un angajator la un candidat sau cum trebuie să se prezinte un candidat la un interviu de angajare. Exerciţiul este util şi de o parte şi de alta, pentru ca la final, angajatorul să-şi formeze profilul candidatului potrivit pentru postul disponibil, iar candidatul să treacă de provocarea interviului pentru a se putea prezenta mai bine în momentul în care se va participa la unul real. Angajatorii pleacă de la eveniment cu CV-urile solicitanţilor şi, în cazul în care vor apărea în firmă posturi după o lună, două de la întâlnire, apelează acestea. „Din experienţa ediţiilor anterioare, participanţii îşi pot găsi un loc de muncă fie pe parcursul evenimentului, fie ulterior desfăşurării lui. Angajatorul pleacă de la aceste evenimente cu CV-urile persoanelor care-şi caută un loc de muncă şi, în cazul în care vor apărea în firmă posturi după o lună, două de la întâlnire, apelează la CV-urile primite aici“, au precizat reprezentanţii CRS Craiova.
Lunar, şomerii vin faţă în faţă cu angajatorii
Noua formă de mediere între angajatori şi şomeri se desfăşoară în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în diferite oraşe ale regiunii Olteniei. La final de noiembrie, acţiuni similare cu cea de la Craiova au mai avut loc la Târgu Jiu(Gorj), Drăgăşani(Vâlcea) şi Corabia(Olt). Acest tip de acţiuni se desfăşoară în cadrul proiectului „Munca pe primul loc“, cofinanţat prin POSDRU şi implementat de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova, care coordonează Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova, deschis la începutul anului în curs. Până acum, 2.700 de beneficiari au fost înscrişi în baza de date a centrului. Dintre aceştia, peste 200 au fost deja angajaţi. Şapte beneficiari ai Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova au fost reintegraţi pe piaţa muncii în urma acţiunii „Dialogul Muncii“ din luna octombrie.