Preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat în faţa consilierilor raportul de activitate

0
469

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a prezentat astăzi, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean raportul de activitate pentru perioada noiembrie 2020 – octombrie 2021.

În primul an al mandatului în curs, pe agenda de lucru a președintelui Consiliului Județean Dolj s-a aflat ca prioritate atragerea finanțărilor nerambursabile din surse externe (din fonduri europene și de la bugetul de stat). Astfel, peste 70 la sută din alocările destinate dezvoltării provin din sume obținute în baza unor proiecte elaborate, evaluate și declarate câștigătoare, fie prin programe ale Uniunii Europene, fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

De asemenea, în perioada noiembrie 2020 – octombrie 2021, au continuat investițiile în dezvoltarea infrastructurii de transport aerian, în valorificarea patrimoniului cultural, dar și în crearea cadrului necesar în vederea asigurării protecției mediului, fiind stabilite, totodată, acorduri de parteneriat cu instituțiile de învățământ superior din Craiova în vederea îmbunătățirii vieții economice și sociale a județului.

“În prezent, lucrările de modernizare a celei mai lungi artere din cadrul infrastructurii de drumuri, DJ 561A Giurgița – Băilești – Moțăței – Plenița – limita județului Mehedinți, care măsoară aproximativ 70 de kilometri și care conectează 7 localități, cu o populație totală de 43.831 de persoane, se află în plină desfășurare. În vederea realizării acestei investiții, Consiliul Județean Dolj a obținut finanțare prin 2 proiecte, corespunzând celor 2 tronsoane în care a fost segmentat drumul, cu o valoare cumulată de 47,8 milioane de euro, depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020″, a precizat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Consilierii judeţeni au votat în unamitate 26 de proiecte de hotărâre, un proiect fiind retras, dar cu menţiunea că va face subiectul unei şedinţe extraordinare ce va avea loc săptămâna viitoare. S-au stabilit de asemenea şi consilierii judeţeni care vor face parte în Grupul de acţiune antibullying al Liceului Tehnologic Special Beethoven, Liceului Tehnologic Special Pelendava, Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Sf Vasile şi Şcolii Gimnaziale Speciale Sf Mina din Craiova.