13 premii în cadrul Galei „16 ani de fapte bune”

0
521

Fundaţia Vodafone România a organizat „Gala Fundaţiei Vodafone – 16 ani de fapte bune”, la care au participat reprezentanţi ai ONG-urilor partenere, donatori şi voluntari ai Fundaţiei, clienţi business Vodafone România, membrii Board-ului Fundaţiei Vodafone România, precum şi personalităţi publice, printre care şi Irina-Margareta Nistor, preşedintele Onorific al Fundaţiei Vodafone, Excelenţa Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 16 ani de existenţă a Fundaţiei Vodafone România, prima fundaţie corporativă din România, care a fost alături de comunitate şi societatea civilă din 1998.

“16 ani înseamnă pentru noi peste 600.000 de beneficiari, peste 768 de proiecte finanţate, peste 17 milioane de euro investiţi. Dincolo de aceste cifre, însă, stau oamenii din spatele proiectelor, devotamentul lor şi pasiunea cu care sunt alături de noi, pentru a face, an după an, şi mai multe fapte bune. Prin programele noastre, încercăm să ajutăm un număr cât mai mare de beneficiari, nu doar din oraşele mari, ci şi din zonele rurale, din comunităţi izolate. Pentru noi nu există organizaţii mici sau mari, aşa cum nu există cauze mai importante sau mai puţin importante. Există doar credinţa ferma ca tehnologia poate îmbunătăţi, cu adevărat, viaţa oamenilor”, a spus Florina Tănase, director Legal & External Affairs, Vodafone România şi membru în Consiliul de Administraţie  al Fundaţiei Vodafone România.

Premiul pentru Pionierat, Curaj şi Perseverenţă

În cadrul Galei, Fundaţia Vodafone România a acordat cinci premii distincte pentru 13 organizaţii partenere sau persoane cu care Fundaţia a implementat proiecte importante, în anul anterior. Premiul pentru Pionierat, Curaj şi Perseverenţă a fost câştigat de Maria Culescu, preşedinte Asociaţia M.A.M.E. şi Voluntar de Profesie în ediţia din 2013 a programului, care va inaugura în acest an propriul centru al Asociaţiei, destinat copiilor diagnosticaţi cu afecţiuni medicale grave, care să furnizeze servicii de recuperare şi suport. Acelaşi premiu a fost obţinut şi de dr. Violeta Necula, medic primar ORL la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj. Anul acesta, dr. Violeta Necula a dezvoltat şi implementat proiectul “Ottoscreen” în patru maternităţi din oraşele Zalău, Alba Iulia, Bistriţa şi Sighetul Marmației; cele patru maternităţi au fost dotate cu aparate de otoemisiuni acustice, cu ajutorul cărora se testează auzul nou-născuţilor şi se pot diagnostica timpuriu copiii cu hipoacuzie.

Caravana Mobilităţii

Premiul pentru Originalitate şi Impact în Comunitate a fost decernat Fundaţia Motivation România, care anul acesta, împreună cu Fundația Vodafone România, a derulat programul Caravana Mobilităţii, o inițiativă-pilot în România, prin intermediul căreia au fost ajutate 105 persoane cu dizabilităţi locomotorii din zone rurale din judeţele Alba, Bacău, Constanţa, Neamţ şi Tulcea. Persoane care nu au acces la servicii de specialitate au primit echipamente de mobilitate personalizate şi au beneficiat de service şi reparaţii gratuite pentru echipamentele pe care le foloseau în mod curent.

O soluţie de telemedicină unică în Europa

Premiul pentru excelenţă în colaborarea dintre instituţii şi organizaţii neguvernamentale  a fost obţinut de medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, care a avut convingerea că tehnologia poate salva viaţa unor copii. Fundaţia Vodafone a implementat, în parteneriat cu doctorul Cătălin Cîrstoveanu, o soluţie de telemedicină unică în Europa, menită să îi ajute pe medici să vizualizeze de la distanţă, în timp real, semnele vitale ale pacienţilor şi să intervină atunci când este nevoie. Acelaşi premiu i-a fost decernat şi lui Alex Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor, care  a coordonat şi s-a implicat direct în gestionarea procesului de construcţie a noii secţii de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, care este actualmente cea mai modernă secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Sud-Estul Europei.

Premiul pentru Voluntariat

Şapte organizaţii au primit anul acesta Premiul pentru Voluntariat, pentru exemplul dat în motivarea şi implicarea angajaţilor Vodafone România în activităţi de voluntariat: Asociaţia React, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Fundaţia Special Olympics, Asociaţia Little People, Asociaţia Ateliere fără Frontiere, Asociația Diaconia Ajutor International, Asociația Hercules. Împreună cu aceste organizaţii, Fundaţia Vodafone România a organizat, anul acesta, 14 acţiuni de voluntariat la care au participat 303 voluntari.