Gonea cu BMW-ul cu 114 km/h prin localitate

0
86

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat, în acest week-end, amenzi în valoare totală de peste 26.000 de lei şi au reţinut 15 permise de conducere. Unul dintre şoferii care a rămas fără permis pentru 3 luni de zile a bătut recordul de viteză, fiind depistat cu 114 km/h în localitate.

În cadrul activităţilor organizate de efectivele Serviciului Rutier Dolj, împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Craiova la acest sfârşit de săptămână, oamenii legii l-au depistat pe Florin Bozban, de 28 de ani, din comuna Bratovoeşti, în timp ce conducea un autoturism  BMW pe  D.N. 55, în localitatea Făcăi, cu viteza de 114 km/h. „Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Acţiunile oamenilor legii au vizat prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, viteza neregulamentară şi de conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost constatate 169 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în sumă totală de 26.500 de lei. Poliţiştii rutieri au aplicate 7 amenzi pentru neacordare de prioritate, 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 54 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, 25 de amenzi au fost aplicate şoferilor care au depăşit viteza legală, restul fiind alte abateri. Totodată, au fost reţinute 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.