Craiova anti-Murphy: ce a început prost, s-a terminat…bine

1
94

Ştiinţa a fost condusă şi jucat în inferioritate 90 de minute, dar a obţinut a patra victorie consecutivă

Curelea şi Pleşan au marcat golurile revenirii spectaculoase a alb-albaştrilor, care au ratat şi un penalty

Două staruri aduse după începutul sezonului au dat golurile revenirii Craiovei, care a început meciul cu Oltul de la 0-1 şi 10 la 11. De altfel, din cele 9 goluri marcate până acum, 8 au avut semnătură apăsată, marcatorii numindu-se Ferfelea (2), Curelea, Pleşan, Stancu, Ljubinkovic, Opriţa sau Ad. Ionescu. Doar Dragicevic s-a strecurat în grupul de veterani, fiindcă Ganea a refuzat această onoare, trimiţând în bară de la 11 metri penalty-ul scos de Gorovei după pauză. Izvoranu a contabilizat rapid un record negativ la Craiova, cu două eliminări, într-un meci şi 4 minute. Clemenţa Comisiei de Apel n-a avut feed-back la fundaşul alb-albaştrilor, care n-a intrat în glumă la Bancu din postură de ultim apărător şi Ignea a deschis scorul. Handicapul de pe tabelă n-a contat decât două minute, până când Curelea a plasat cu stil şi cu capul mingea lângă bară, pentru 1-1. Centralul Miron i-a refuzat o repriză prolifică fostului atacant al Sportului, care a fost faultat clar în careu de Anghelina în minutul 30. Inferioritatea avea să se resimtă prin acţiunile periculoase ale oaspeţilor, domolite de sosirea pauzei. Partea a doua a arătat de parcă oaspeţii aveau un om în minus, iar în acest context victoria Craiovei a venit firesc şi putea fi mai concludentă, dacă Ganea era mai precis de la punctul cu var. Mijlocaşul avea să trimită însă o centrare-revanşă, asistată de Curelea şi concretizată de Pleşan, căpitanul reţinând toate punctele pe „Ion Oblemenco”.

Pleşan a dedicat victoria tuturor oltenilor

În martie 2005 înscria ultima dată Mihăiţă Pleşan în tricoul alb-albastru, într-un meci dramatic la Constanţa. Atunci a deschis scorul, apoi a ratat un penalty, iar gazdele marcau în prelungiri golul victoriei şi prima retrogradare în Liga a II-a a Craiovei începuse să se contureze. După 8 ani şi jumătate, Pleşan este căpitanul din sezonul renaşterii. La final, a dedicat victoria tuturor oltenilor: „Am avut eliminat în minutul 5, apoi la Curelea a fost penalty în prima repriză. Şi mai zic unii că suntem echipa Federaţiei…Suntem echipa oraşului Craiova, am demonstrat că merităm să îmbrăcăm aceste tricouri. A fost un test greu, pe care nu ştiu câţi îl puteau trece. Să joci din minutul 5 în 10 oameni şi să începi de la 0-1, să ratezi şi un penalti şi să câştigi, înseamnă că eşti o echipă mare. Dedic victoria tuturor oltenilor. Sincer, îmi doresc să promovăm şi noi şi FCU, să fie cât mai mult fotbal în Craiova. Pentru că au fost ani în care Craiova a fost privată de fotbal de calitate. Finul Izvoranu va trebui să dea berea, să dea masa, are mult de plată. Nu ştiu dacă era eliminare, a fost penalti, dar nu era de roşu pentru că nu a fost în postură de ultim apărător. Mai era Cârjă în zonă”.

 

Universitatea Craiova – FC Olt Slatina   2-1

Au marcat: Curelea 7, Pleşan 71  / Ignea 5 (pen.)

Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 2.000.

Universitatea: Brac 6 – Cârjă 6, Izvoranu 3, Pătraşcu 6, Stancu 6 – Ionescu 6 (72 Ljubinkovic) 7, Pleşan – cpt. 8, Ganea  6 – Sin 5 (74 Opriţa) 6, Curelea 8 (78 Precup), Gorovei 6. Antrenor: Ovidiu Stângă.

FC Olt: Mogoşanu 6 – Anghelina 5 (80 Drăghici), Cruşoveanu 5, Gligor cpt. 6, Siminic 5 – Huţanu 6, Quist 6, Ignea 6, Bancu 7 – Vâlcică 6 (70 Ene) 6, N’Kongue 7 (76 Agbelta) 5. Antrenor: Dan Oprescu.

Eliminare: Izvoranu 4.

Au arbitrat: Florin Miron (Brăila) – Marius Marchidanu (Brăila), Gheorghioiu Bogdan (Timişoara).

 

Stângă crede că jucătorii încearcă să fie…prea olteni

Antrenorul Universităţii consideră că Pleşan şi ceilalţi alb-albaştri sunt de felicitat pentru modul cum au revenit de la 0-1 şi în inferioritate numerică. „O victorie foarte grea, când începi la 1-0 pentru adversar şi în 10 oameni nu mai contează împotriva cui joci. Jucând acasă, într-un meci important pentru noi, eu cred că băieţii merită felicitaţi. Au meritat victoria şi cu puţină şansă puteam să ne desprindem mai repede, la o diferenţă mare de scor“. Ovidiu Stângă nu are nici un regret că l-a aruncat în luptă pe Silviu Izvoranu din primul minut: „Izvoranu a luat primul roşu, la Târgu Mureş,  pe greşeală de atitudine, acesta din postură de ultim apărător, se vede la el că nu a jucat în ultima perioadă. Nu regret că l-am folosit, a fost decizia mea. Băieţii se dăruiesc, încearcă să fie olteni şi sunt prea răi“.

Curelea: „Arbitrii ne-au dezavantajat aproape meci de meci”

Costin Curelea, autorul golului care a readus Ştiinţa în joc, apreciază că a fost un succes al întregului grup de jucători şi, la fel ca Pleşan, a subliniat faptul că echipa este prejudiciată de arbitri în fiecare meci. „A fost un meci foarte greu, ţinând cont că am jucat în 10 oameni aproape 90 de minute. Am alergat dublu, dar am reuşit să câştigăm, asta e cel mai important. Am reuşit să formăm un grup puternic, şi asta se vede în teren. Mă bucur că ambele echipe din Craiova sunt pe primele două locuri. Nu-mi place să comentez, dar deciziile arbitrilor ne-au dezavantajat tot timpul. La Motru am avut penalti clar, nu s-a acordat, astăzi, cu Oltul, la fel, la Târgu Mureş a fost măcel” a spus Curelea.

 

 

 

Liga a II-a, etapa a 8-a

 

CS Universitatea – FC Olt 2-1

Au marcat: Curelea 7, Pleşan 72 / Ignea 5 – pen.

FC U Craiova – Gloria Bistriţa 1-0

A marcat: Săceanu 35 – pen.

Metalul Reşiţa – CS Mioveni 2-1

Au marcat: Enciu 27, Plecanciuc 70 / Năstăsie 28.

ASA Tg. Mureş – CSM Rm. Vâlcea 3-1

Au marcat: A. Dan 22, Bumba 65, Huiban 90 / Lircă 77 – pen.

Minerul Motru – UTA Arad 0-2

Au marcat: O. Popescu 9, Apostu 34.

Olimpia Satu Mare – FC Bihor 2-0

Au marcat: Feier 16, Villand 66.

 

Clasament

1. FC U Craiova          8          4          3          1          8-4       15

2. CS Universitatea     8          4          3          1          9-6       15

3. Gloria Bistriţa          8          4          2          2          10-6     14

4. Olimpia Satu Mare  8          3          4          1          8-5       13

5. Metalul Reşiţa         8          4          1          3          12-11   13

6. CSM Rm. Vâlcea    8          3          3          2          11-9     12

7. ASA Tg. Mureş       8          3          3          2          7-5       12

8. FC Olt Slatina         8          2          3          3          5-7       9

9. FC Bihor Oradea    8          2          2          4          7-10     8

10. CS Mioveni           8          2          2          4          7-11     8

11. FC UTA Arad       8          2          1          5          6-12     7

12. Minerul Motru       8          1          1          6          4-9       4

 

Seria I, etapa a 10-a: Unirea Tărlungeni – Unirea Slobozia 0-1, Gloria Buzău – SC Bacău 0-0, ACS Berceni – CF Brăila 4-1, Dunărea Galaţi – FC Clinceni 2-3, CFR Suceava – CSMS Iaşi 0-1. Clasament: 1. Rapid 18p, 2. Berceni 18p, 3. Clinceni 17p.

 

 

1 COMENTARIU

  1. meci stricat de un arbitru cu cap de mormoloc, prin 11 m si eliminarea din min.3, dar trebuie recunoscut ca csu joaca greu, batraneste, iar daca in locul lui fc olt, era o echipa putin mai experimentata ar fi putut pierde la scor. numai niste amatori ca cei de la fc olt ar fi putut rata cu atata nonsalanta.

Comments are closed.