În weekend, Craiova e în sărbătoare! Parcul Nicolae Romanescu împlineşte 120 de ani

0
1764

Cu 120 de ani în urmă, prindea viaţă, la Craiova, una dintre cele mai frumoase poveşti ale locului, cea a Parcului Nicolae Romanescu.

După trei ani de muncă neîntreruptă, pe baza unui proiect medaliat cu aur, parcul se dezvăluia în toată frumuseţea sa, pe 29 septembrie 1903, aşa cum fusese el gândit şi proiectat de Édouard Redont şi Nicolae Romanescu.

La moment aniversar, Primăria Craiova propune un weekend plin de evenimente speciale, între care şi o fascinantă incursiune la început de secol XX, prin Parada Costumelor de Epocă.

Parada va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe traseul Piaţa Mihai Viteazul – Calea Unirii – Parcul Nicolae Romanescu şi va recrea atmosfera anilor 1900.

Din dorinţa de a retrăi parfumul acelor timpuri, invităm pe toată lumea să participe cu mic, cu mare, la o plimbare pe acorduri de muzică de promenadă, însoţiţi de trăsuri cu cai şi maşini de epocă. Cu un joben, o pălărie, frac şi rochie ca la 1900 la purtător, haideţi să călătorim împreună în trecut şi să descoperim cum a fost la inaugurarea Parcului Nicolae Romanescu”, arată organizatorii.

Evenimentele dedicate Parcului Nicolae Romanescu se vor desfăşura între 29 septembrie şi 1 octombrie 2023 şi vor include expunerea, în premieră, a medaliei de aur câştigată de arhitectul Édouard Redont la Expoziţia Universală de la Paris, dar şi a unor documente şi schiţe inedite.

La fel ca în anul 1903, în parc se vor regăsi şi expoziţii de costume de epocă, de pictură, târg de hand-made şi obiecte de manufactură, invitaţii la vals şi multe alte surprize.

Programul complet al evenimentelor dedicate momentului aniversar al Parcului Nicolae Romanescu poate fi consultat pe https://www.primariacraiova.ro/ şi pe pagina de facebook a Primăriei Craiova.