Peru: Hitler şi Lenin se luptă în alegeri

0
90

În micul oraş Yungar, în mijlocul Anzilor din Peru, la numai 3.000 de metri altitudine, în turul doi al alegerilor locale, programat la 7 octombrie a.c., se confruntă Hitler Alba Sanchez şi Lenin Vladimir Rodriguez Valverde.

Hitler deja primar al localităţii între 2011 şi 2014, relatează radioul peruvian RPP, în cadrul campaniei are afişe suprarealiste: „Hitler revine” sau „Hitler e cu poporul”. Candidatul care respinge ideologia nazistă, precizează: „Eu sunt gentilul Hitler”. În Europa, cele două nume au o simbolistică istorică. Dar în America latină fenomenul e curent. Şi mulţi copii, potrivit Reuters, au nume de personalităţi celebre în istorie.

Anul trecut un fotbalist peruan, Osama Vinladen, a fost chemat la echipa naţională de juniori. Hitler a spus că tatăl său era un ignorant, iar el a fost tentat să-şi schimbe numele, dar a renunţat din respect pentru părinţi. Alegerile organizate la 7 octombrie a.c. permit alegerea a 25 de guverne locale, 196 de primari de provincie, 1678 primari de localităţi, şi, bineînţeles, consilieri municipali.