Craiova a câştigat doar la impresia artistică

0
357

Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu 0-0

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 2.000.

Craiova: Bălgrădean 6 – Achim 6, Popov 7, Acka 7, Vătăjelu 8 – Ivan 7, Mateiu 7, Zlatinski 7, Bancu 4 (60 Băluţă) 6 –  Bawab 5 (81 Curelea) 6, Nuno Rocha 6 (75 Măzărache) 6. Antrenor: Emil Săndoi.

Pandurii: Mingote 7 – Unguruşan 5, Filipetto 6, Fernandes 6, Momcilovici 5 – Săpunaru 5 (81 Piţian) 4, Droppa 6 – Răduţ 4 (75 Ciucur) 5, Nicoară 5 (70 V. Munteanu) 5, Nistor 4 – Hora 5. Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitru: Marius Avram

Derby de Oltenia a fost dominat clar de Universitatea, dar Pandurii a fost echipa care şi-a îndeplinit scopul

Universitatea Craiova a pierdut şansa de a se apropia de locurile de play-off şi implicit de rivala regională, Pandurii, dar şi-a recâştigat demnitatea după derby-ul Olteniei disputat  pe „Extensiv”. Gorjenii afişaseră în ultimii ani un joc spectaculos, combinativ, de posesie, care le-a câştigat simpatia multor microbişti, în timp ce Universitatea, în ciuda unui sezon trecut remarcabil ca rezultate, nu punctase prea mult la capitolul estetic. Rolurile s-au inversat în meciul direct de sâmbătă, în care Craiova a construit permanent, a pus presiune, şi-a creat ocazii, în timp ce Pandurii parcă a refuzat jocul chiar şi în momentele în care ar fi avut ocazia să forţeze. Şi totuşi, gorjenii au fost cei care şi-au atins scopul după disputa echipelor olteneşti din Liga I, reuşind să menţină Universitatea la patru puncte în spate, cu o etapă rămasă din tur.

Emil Săndoi a invocat absenţele numeroase, dar a trimis în teren aproape cea mai bună echipă pe care ar putea-o alinia. Edi Iordănescu s-a declarat înainte de meci mulţumit cu o remiză şi intenţiile elevilor săi au demonstrat că nu a fost pic de ipocrizie în afirmaţia fiului selecţionerului. Cu Săpunaru reprofilat în mijlocaş la închidere, Nistor şi Răduţ ar fi avut sarcini mai ofensive, însă cei doi fantezişti au fost mai discreţi ca oricând. Hora, cu un şut de la distanţă, respins de Bălgrădean, a avut singura tentativă de a ameninţat poarta gazdelor. „Pandurii” s-au rezumat la o apărare aglomerată, de câteva ori depăşită de adversari, dar nu decisiv. Pe de altă parte, Craiova a controlat jocul şi a avut destule şanse de a marca, majoritatea pe serviciul din bandă al lui Vătăjelu. Centrările fundaşului stânga nu au fost concretizate de Acka şi Nuno Rocha, în prima parte şi de Băluţă (de două ori) în cea de-a doua repriză. Ultima jumătate de oră s-a jucat doar la poarta lui Mingote, care a apărat lovitura liberă a lui Bawab şi a fost ocrotit de stoperi la reluarea lui Zlatinski, îndepărtată de pe linia porţii.  Ivan a tras şi el de câteva ori periculos, dar n-a mai fost eficient ca în precedentele meciuri de campionat. N-au fost goluri, în ciuda fazelor care le-ar fi prilejuit, iar Universitatea pare să plătească în acest campionat pragmatismul din sezonul trecut, când obţinea mai multe puncte decât ar fi indicat impresia artistică. Următorul meci al Ştiinţei este duminică seara, în deplasare, cu CFR Cluj, în ultima etapă a turului Ligii I.