Astazi, Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit cu cetățenii din localitățile doljene

0
78

Președintele Senatului și al Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a aflat duminică 28 septembrie a.c. în județul Dolj unde a vizitat mai multe localități și a avut întâlniri cu cetățenii și reprezentanți ai autorităților locale. Călin Popescu-Tăriceanu a fost însoțit pe parcursul vizitei sale de către vicepreședinții PLR Grațiela Gavrilescu, Nicu Marcu și Daniel Chițoiu.

Călin Popescu-Tăriceanu s-a deplasat mai întâi în municipiul Calafat, acolo unde a participat la manifestările ocazionate de „Zilele Recoltei”. Cu acest prilej, candidatul la Președinția României a purtat discuții cu cetățenii prezenți la eveniment. Ulterior, Călin Popescu-Tăriceanu a participat la o întâlnire cu 400 de locuitori ai municipiului Calafat. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură din localitate. În cadrul acestei întâlniri, Călin Popescu-Tăriceanu și-a prezentat proiectul pentru Președinția României și le-a expus participanților motivele pentru care este cel mai potrivit candidat pentru a ocupa această funcție. Pe parcursul întâlnirii, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns la întrebările adresate de către cei prezenți în sală.

“In momentul de faţă, în orice domeniu, că vorbim de sănătate, că vorbim de învăţământ, suntem pe ultimele locuri”

„Iohannis a spus că vrea o Românie altfel. Şi eu vreau o altfel de Românie, dar ce fel de Românie? Eu vreau, dragi calafeteni şi olteni, ca România să ajungă a şaptea ţară din Europa, ca putere economică şi ca influenţă. De ce a şaptea ţară? Dintr-un motiv foarte simplu. Suntem a şaptea ţară ca teritoriu şi a şaptea ţară ca populaţie. Suntem cea mai mică ţară dintre ţările mari şi cea mai mare ţară dintre ţările mici. Dar suntem a şaptea ţară ca greutate, dacă vreţi, aşa cum ne-a dat-o Dumnezeu din Europa. În momentul de faţă, în toate clasamentele europene  cu privire la bunăstare, la produsul intern brut pe locuitor, în orice domeniu, că vorbim de sănătate, că vorbim de învăţământ, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul loc. Este o situaţie cu care eu vă spun că nu mă împac. Nu mi se pare normal. Dar de ce este această situaţie în România? Pentru că în ultimii ani România nu a avut un proiect naţional de anvergură, după aderarea la NATO şi aderarea la Uniunea Europeană, care într-adevăr sunt două realizări extraordinare, din care decurg o seamă de beneficii (…) Dar după ce aceste realizări au fost duse la bun sfârşit ce a urmat? Nu a mai urmat nimic.  De 10 ani România este măcinată permanent de scandaluri, de certuri, de dispute, care sunt alimentate, din păcate, chiar de preşedintele României, cel care ar fi trebuit să propună un proiect naţional, nu are această vocaţie. El este un om al scandalului după cum aţi văzut. De ce nu are credibilitate să facă acest lucru? Dincolo de structura lui, că nu e în stare să o facă, chiar dacă astăzi ar fi venit cu un proiect naţional nimeni nu ar mai fi stat de vorbă sau nu ar mai fi fost dispus să asculte”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

De la Desa, la Radovan

A doua oprire a președintelui Senatului și al PLR a fost în comuna Desa, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale și cu peste 300 de locuitori. Cu acest prilej, Călin Popescu-Tăriceanu și-a expus programul politic și a discutat cu cei prezenți la întâlnire despre alegerile prezidențiale din acest an și despre proiectele pentru comunitatea locală și România. Ultima localitate în care a fost prezent Călin Popescu-Tăriceanu a fost Radovan, unde a fost primit de către primarul comunei Cîrstianu Aurică. Alături de edil și reprezentanți ai autorităților locale, președintele Senatului și al PLR s-a întâlnit cu peste 400 de locuitori ai comunei.