Deţinuţii de la PMT Craiova participă la „Let’s do it România!”

0
153

Deţinuţii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova sunt implicaţi, şi în acest an, în activităţile derulate cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională. Astăzi, începând cu ora 09.00, un grup 10 persoane private de libertate din regim deschis şi semideschis participă la activităţi de ecologizare şi igienizare în zona Centura de Nord a municipiului Craiova (fosta Avicola). Alături de tineri vor participa la această activitate, în calitate de voluntari, şi profesorii lor, cadre didactice ale Şcolii Profesionale Speciale Craiova

Proiectul „Let’s Do It, România!” este o acţiune socială care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, precum şi curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări, într-o singură zi. În derularea acestei acţiuni este cooptat un număr mare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice.

„Implicarea tinerilor privaţi de libertate în acţiuni de interes public reprezintă  un demers important în vederea diminuării marginalizării acestora, fiind totodată un pilon de bază al reintegrării lor sociale după liberare”, a precizat scms. Daniel Barbu, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Minori şi Tineri din Craiova.