Craiovean reţinut după ce a fost prins la volan fără permis – Are cinci dosare de conducere cu permisul suspendat!

0
330

Poliţiştii de la Biroul Rutier Craiova l-au reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, pe Nicu Corniţoiu, cunoscut drept Nicu „Toboşaru”, întrucât a fost prins conducându-şi maşina prin oraş, deşi avea permisul de conducere suspendat. Decizia a fost luată întrucât nu e prima oară când bărbatul ignoră prevederile legale şi este prins la volan fără să aibă acest drept, fiind considerat un pericol pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier. Ieri, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a respins propunerea, la expirarea ordonanţei de reţinere acesta fiind eliberat.

Traficul rutier din Craiova, un adevărat coşmar din pricina şantierelor mereu deschise, mai are de suferit şi din pricina „bizonilor”, a celor care nu respectă nici un fel de regulă. Sunt cei care opresc maşinile în mijlocul străzii ca să stea de vorbă, fără să le pese de coada care se crează în spate, ba tot ei sunt cei care înjură sau cei care îşi parchează autovehiculele pe trotuar, pe trecerea de pietoni sau în orice alt loc unde este interzisă parcarea ori staţionarea. Iar dacă sunt luaţi la rost de poliţişti sau de trecători, tot ei sunt cei care fac scandal!

După ce i-au tot întocmit dosare penale craioveanului Nicu Corniţoiu, cunoscut drept Nicu „Toboşaru”, în vârstă de 52 de ani, pentru diverse infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în baza OUG 195/2002, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflaţi în timpul unei acţiuni pentru descurajarea „bizonilor”, care parchează neregulamentar, l-au observat, miercuri, în trafic, în centrul Craiovei, pe strada „Ion Maiorescu”, conducându-şi autovehiculul marca Mercedes, fără să-i pese că avea permisul suspendat. Oamenii legii l-au tras imediat pe dreapta, l-au dus pe „Câmpia Islaz”, la sediul Biroului Rutier Craiova, şi, după ce l-au audiat câteva ore, au luat decizia de a-l reţine pentru 24 de ore. Poliţiştii spun că acesta este un pericol pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier, mai ales că nu ţine cont nici de măsurile care se iau împotriva sa, întrucât din luna martie, anul trecut, şi până acum a fost prins conducându-şi bolidul pe drumurile publice de patru ori, în timp ce avea permisul suspendat. În plus, pe numele său a mai fost întocmit un al cincilea dosar penal pentru că a fost prins băut la volan.

„Având în vedere faptul că pe numele conducătorului auto în cauză au mai fost întocmite, începând din martie 2011 şi până în prezent, alte cinci dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni de regimul circulaţiei pe drumurile publice, poliţiştii de la Biroul Rutier Craiova au luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore”, ne-a declarat comsiar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Poliţiştii craioveni i-au suspendat prima oară permisul de conducere lui Nicu „Toboşaru” în octombrie 2010, pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Ieri după-amiază, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, iar procurorii au luat decizia de a promova la instanţă propunerea de arestare preventivă a bărbatului pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având suspendat dreptul de a conduce. Instanţa a decis însă ca bărbatul să fie cercetat în stare de libertate, respingând propunerea de arestare, astfel că, la expirarea celor 24 de ore în care a fost reţinut, Nicu Corniţoiu a ieşit din arestul IPJ Dolj.