S-a semnat memorandumul de cooperare destinat accesării de fonduri europene transfrontaliere.

0
285

Reprezentații municipalităților din Craiova și din Vratsa, Bulgaria, s-au întâlnit la Palatul Administrativ pentru a semna un memorandum de cooperare destinat accesării de fonduri europene transfrontaliere. Pe programele de finanțare transfrontaliere, Doljul este campion la atragerea de fonduri. Numai în parteneriat cu municipalitatea Vratsa, Consiliul Județean Dolj a avut trei proiecte, iar cu districtul Vratsa, alte șapte proiecte, a căror valoare totală se apropie de 20 de milioane de euro.

Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova :

“Memorandumul de cooperare dintre municipiile Craiova și Vratsa, din Bulgaria, aprobat de consilierii locali craioveni, în ședința de miercuri, a devenit oficial, ieri, odată cu semnarea acestui document. Acest lucru va permite obținerea de fonduri europene pe mai multe proiecte de interes public atât pentru orașul nostru, cât și pentru regiunea Vratsa. Am primit la Craiova vizita unei delegații oficiale a municipalității Vratsa, formată din domnul Kalin Kamenov, primarul localității Vratsa, domnul Tsvetan Stoychkov, viceprimar Vratsa, dar și doamna Lili Gancheva, directorul executiv al asociației Euroregion Danubius cu care am discutat despre posibilitățile comune de dezvoltare regională, atât în cadrul acestor proiecte, dar și cu posibilitatea unor viitoare cooperări. Acest memorandum va însemna, pentru orașul nostru, o mai bună promovare turistică, modernizarea infrastructurii pentru turism sau crearea unui campus educațional”

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj :

“I-am felicitat pe reprezentanții celor două administrații locale pentru acest demers, în contextul în care este începutul unei colaborări despre care, la Consiliul Județean Dolj, știm deja că este extrem de benefică. În acest exercițiu bugetar, vom aborda alte opt proiecte pe care dorim să le finanțăm în parteneriat cu municipalitățile din nordul Bulgariei.”