Majorarea salariilor administratorilor, din nou pe masa consilierilor

1
504
Primăria Craiova revine cu propunerile de majorare a salariilor celor trei administratori ai societăților aflate în subordine – SC Salubritate, SC Piețe și Târguri și SC RAT Craiova. Lui Mihai Butari, Alin Mărăcine și Marcel Tănăsescu li se propune un salariu brut lunar de 16.640 de lei.
La o lună de la retragerea lor de pe ordinea de zi, municipalitatea se întoarce cu aceleași proiecte de majorare a salariilor celor trei administratori. În ședința de joi a CLM Craiova, sunt puse în discuție, din nou, propunerile municipalității, consilierii municipali fiind întrebați pentru a doua oară dacă sunt de acord ca administratorii SC Salubritate, SC Piețe și Târguri și SC RAT Craiova să primească lefuri mai mari. Cuantumul ce urmează să fie încasat de cei trei a rămas același de data trecută, la fel cum au fost păstrate neschimbate și toate documentațiile ce însoțesc propunerile. La ultima ședință, aceste proiecte de hotărâre au fost retrase de executiv fără explicații, iar consilierii municipali nici nu au mai apucat să le dezbată.
Motivația autorităților
Autoritățile locale spun că administratorilor li se majorează salariilor din considerente pur legale. Potrivit municipalității, totul a pornit de la un audit al Curții de Conturi a României care a sesizat că salariile administratorilor nu era evidențiate, ca și cuantum, în contractele lor de mandat. Municipalitatea lasă să se înțeleagă faptul că inspectorii Curții de Conturi au recomandat ca Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), care a desemnat numele administratorului, să stabilească acum și cuantumul indemnizației pe care aceștia o primesc. Din anul 2017, când au fost semnate contractele de administrator, salariul nu a fost precizat în nici unul dintre cele trei cazuri. Autoritățile propun acum ca AGA celor trei societăți să se întrunească și să modifice articolul 3, aliniatul 4 din respectivele contracte de administratori, astfel încât suma care reprezintă salariul să fie astfel evidențiată. 
Mihai Butari a declarat venituri de peste 100.000 de lei
Administratorul SC Salubritate, Mihai Vlad Butari, va primi, potrivit proiectului, un salariu brut lunar de 16.640 lei, care este echivalentul unui venit net lunar de 9.734 de lei. În declarația de avere din 2019, administratorul a declarat că are un venit anual încasat, ca și director general al societății, de 106.704 de lei. Și soția acestuia lucrează tot la Salubritate, unde îndeplinește funcția de consilier juridic, venitul anual încasat de aceasta fiind de 33.516 lei. Butari, care îndeplinește și funcția de secretar executiv al PSD Craiova (funcție neretribuită), deține o casă de locuit în comuna Malu Mare, cu o suprafață de 114 metri pătrați, pe care a cumpărat-o în anul 2010. În anul 2017, când a devenit administrator al SC Salubritate, Butari și-a cumpărat un apartament de 47 metri pătrați. Mai deține un teren intravilan, la Malu Mare, de 1.074 de metri pătrați, pe care l-a procurat în anul 2010.
Alin Mărăcine deține trei case
Alin Mărăcine, administratorul SC Piețe și Târguri, ajunge și el la un salariu brut lunar tot de 16.640 lei, echivalentul unui venit net lunar de 9.734 de lei. În declarația de avere pe anul 2019, acesta a declarat un venit anual încasat de 106.987 de lei. Administratorul piețelor deține trei case în Craiova. Pe două dintre acestea le-a primit moștenire în anul 2012, iar pe cealaltă a construit-o în anul 2009, cu o suprafață de 209 metri pătrați. Deține și două mașini, un Seat Ibiza din 2006 și un Audi A5 din 2012. La categoria terenuri, administratorul de la SC Piețe și Târguri a trecut patru terenuri intravilane, toate deținute în Craiova. Două parcele sunt primite moștenire, iar o altă parcelă de 1.122 de metri pătrați a fost cumpărată în anul 2009. În 2018, a achiziționat un alt teren de 381 de metri pătrați.
Marcel Tănăsescu nu și-a publicat declarația de avere
Cel de-al treilea administrator căruia i se majorează salariul este Marcel Tănăsescu de la SC RAT Craiova. Potrivit proiectului de hotărâre, trece și el la un salariu brut lunar tot de 16.640 lei, echivalentul unui venit net lunar de 9.734 de lei. El a devenit administrator al societății de transport în luna februarie 2017, după ce anterior îndeplinise funcția de administrator al SC Parc Turism SA. Cea mai veche declarație de avere publicată de acesta este din acea perioadă, după ce s-a instalat la RAT, acesta nu a făcut publice veniturile sale. În declarația din 2017, Tănăsescu figurează cu un singur apartament în Craiova pe care l-a cumpărat în anul 2009 și al cărui unic proprietar a devenit în anul 2015. Deținea tot atunci și au autoturism Audi A4, pe care l-a achiziționat în anul 2005. Ca administrator al SC RAT, Marcel Tănăsescu a evidențiat un venit anual încasat de 76.892 de lei. 

1 COMENTARIU

  1. prea-plictisiti de puterile administrative actuale cu care sufoca comunitatea, spilcuiti si plini de emfaza razbatuta din grafice primite pe la instruiri deformate, din incaperi racoroase gusatii doar pretind sa-nghita cat mai mult …

Comments are closed.