Un român ar putea ajunge şeful Oficiului pentru Brevete şi Mărci din SUA

0
420

iancuUn român ar putea ajunge în echipa preşedintelui SUA Donald Trump. Este vorba despre avocatul Andrei Iancu, nominalizat recent pentru preluarea conducerii Oficiului de Brevete şi Mărci, informează Casa Albă, scrie Gândul.

Andrei Iancu a fost nominalizat pentru funcţia de subsecretar de stat pentru Comerţ şi Proprietate Intelectuală şi director al Oficiului SUA pentru Brevete şi Mărci, în Departamentul de Comerţ. Iancu este, în acest moment, partener la compania Irell & Manella LLP şi este specializat pe problemele de proprietate intelectuală.

El s-a ocupat de astfel de cazuri în industrii variate şi a apărut în faţa unora dintre cele mai importante instituţii de profil, precum Comisia Internaţională de Comerţ a SUA şi Curtea de Apel din Circuitul Federal. Acesta a şi publicat lucrări pe tema proprietăţii intelectuale şi a vorbit în public în mai multe rânduri pe această temă, este doctor în Drept şi a predat mai multe cursuri la UCLA. Înainte de absolvirea Facultăţii de Drept, Andrei Iancu a fost şi inginer la Hughes Aircraft.