„Pregătire integrată pentru tranziţia la învăţământul universitar”

0
252

universitateaFacultatea de Litere a Universităţii din Craiova organizează, în perioada 27 august – 10 septembrie 2017, Şcoala de vară „Pregătire integrată pentru tranziţia la învăţământul universitar”. Proiectul este gândit pentru 3 ani şi se va adresa unui minim de 156 de elevi (ciclul superior, clasele a XI-a şi a XII-a), aflaţi în diferite situaţii de risc de părăsire a şcolii.

Primii 52 de elevi provin de la Colegiul Tehnic „Danubius” Corabia – judeţul Olt, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” Caracal – judeţul Olt şi Colegiul Tehnic Motru – judeţul Gorj şi vor participa la cursuri de vară, sesiuni de consiliere profesională şi orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice (comunicare, adaptabilitate, încredere şi stima de sine, time management, antreprenoriat, dar şi la activităţi recreative/sportive în campus, la evenimente culturale).

Mai mult decât atât, în programul şcolii de vară se vor organiza pentru elevi vizite de studiu în alte oraşe universitare (Sibiu-Muzeul Astra şi Bucureşti-Biblioteca Naţională), cât şi la organizaţii relevante din Craiova, cu scopul de a-i familiariza cu cerinţele potenţialilor angajatori din domeniul filologiei (muzee, centre de creaţie populară, institute de cercetare, trusturi media etc). Școala de vară „Pregătire integrată pentru tranziţia la învăţământul universitar” este parte din Proiectul privind Învăţământul Secundar (ROSE), Schema de granturi pentru universităţi – Categorie de grant SGCU-PV, Acordul de grant nr.5 /SGU/PV/I/06.07.2017.