ALDE Dolj se opune desfiinţării Pilonului II de pensii

0
304

anisoara stanculescuNe exprimăm încrederea că românii ştiu să facă diferenţa între zvonuri şi decizii bazate pe analize realiste în beneficiul lor. Nu este adevărat că vrem să desfiinţăm pilonul II de pensii, nu este adevărat că vrem să luam bani de acolo, ”pentru a putea plăti pensii, salarii  majorate şi pensii speciale”.

Contribuţiile românilor la pilonul II de pensii nu vor fi în niciun fel afectate. Ceea ce este deja acolo, rămâne acolo. Cerem răspândacilor de panică nejustificată să înceteze cu decredibilizarea oricărei propuneri de analiză a politicilor publice venite din partea Guvernului. Toate aceste zvonuri alarmiste nu au  nicio fundamentare. Cei care alimentează asemenea zvonuri dau dovadă de iresponsabilitate faţă de români.

Discuţiile cu privire la pilonul II de pensii sunt la nivel de analiză. Acestă analiză este una care vizează exclusiv interesul şi siguranţa cetăţenilor. Nu se va lua nicio decizie care să afecteze contribuţiile pe care românii le-au făcut până în acest moment. Nu a fost luată nicio decizie. Sub nicio formă nu există ideea desfiinţării sau marginalizării pilonului II de pensii.

Preocuparea noastră este aceea de a oferi românilor alternative care să contribuie la creşterea, acum şi în viitor, a nivelului de trai. Vom lua decizii nu în funcţie de presiuni, ci în urma dialogului şi dezbaterii publice pe bază de argumente, cu toţi cei interesaţi cu adevărat de subiectele de pe agenda guvernării.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ