Fără alţi paşi greşiţi!

0
124

Departe de pretenţiile anunţate la starul sezonului, Universitatea nu mai are dreptul la eroare şi astăzi, când va înfrunta, în deplasare, pe nou-promovata FC Voluntari, singura echipă care n-a înregistrat nici măcar o victorie până acum. Ambele combatante vin după eşecuri cu acelaşi rezultat, 1-2, Ştiinţa, pe “Extensiv”, cu Steaua, iar ilfovenii la Târgu-Mureş. Voluntariul a fost preluată în urmă cu două runde de Flavius Stoican, fost jucător al Ştiinţei, al cărei tricou l-a îmbrăcat timp de 7 ani, între 1995 şi 2002.

Cârţu: “Plecăm favoriţi, dar am mai clacat din această postură”

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri seară, directorul tehnic Sorin Cârţu, a prefaţat astfel jocul: “Partida cu FC Voluntari este una extrem de importantă, pe care trebuie să o câştigăm, având în vedere pretenţiile noastre şi faptul că jucăm contra unei nou-promovate. Calculele hârtiei ne indică favoriţi, numai că în multe meciuri am plecat din această postură şi nu am reuşit ceea ce ne-am propus.!

Popov şi Kay, apţi

“Sorinaccio” a anunţat şi faptul că bulgarul Apostol Popov şi capverdianul Kay sunt apţi de joc, ceea ce înseamnă că nefasta “improvizaţie” Dumitraş (a greşit la ultimele două dintre cele trei goluri încasate de “U”) va ieşi din centru defensivei: “Revin Popov şi Kay, dar nu ne mai gândim la lucruri concrete, pentru că de cele mai multe ori suntem puşi în faţa unor conjuncturi nefavorabile, cum a fost cazul lui Izvoranu, care a devenit indisponibil chiar înaintea partidei de la Timişoara. În rest, problemele noastre. Avem în continuare multe deficienţe. Unii jucători vin după accidentări, alţii nu şi-au făcut pregătirea de vară, din varii motive, ori au fost accidentaţi, ori au avut probleme contractuale. I-aş numi aici pe Bancu, Ferfelea, Curelea, Zlatinski, Madson sau Ivan. Dintre aceştia, suntem nevoiţi să jucăm cu minimum 3 meci de meci, ceea ce duce şi la rezultate negative.

“Există doar presiunea locului din clasament. Trebuia să avem 11-12 puncte”

Cât priveşte ultimele speculaţii, Cârţu a declarat că nimeni nu I-a dat vreun ultimatum, precizând că singura presiune este cea a poziţiei din clasament: „Nu există tensiuni sau presiuni, ci doar a locului din clasament. Trebuie să eliminăm greşelile individuale. Avem patru înfrângeri în opt etape, iar cu Dinamo, Steaua şi Astra au fost greşeli în ultimele minute, prin care am pierdut, deşi eu consider că am jucat de la egal la egal cu ei. Trebuia să ne situăm în jurul a 11-12 puncte la ce am prestat. Am plecat la drum cu patru fundaşi centrali nu-mi poate imputa mie cineva că s-a accidentat cineva. Apoi am jucat cu improvizaţii în faţa celor mai importanţi atacanţi din campionat.

“Suntem victimele propriilor performanţe de sezonul trecut”

Finalmente, Cârţu a adăugat că el şi Săndoi sunt victimele propriilor performanţe înregistrate stagiunea precedentă, când Universitatea a bifat un şir de 19 meciuri fără înfrângere: „Am dovedit că putem crea o serie mare de invincibilitate, dar suntem propriile victime ale succesului pe care noi l-am făcut. Acum toţi ne văd doar în postura aceea. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a creat o anumită imagine şi toată lumea te judecă numai gândindu-se la acel sezon.”

Acka, încrezător

Prezent de asemenea la conferinţa de presă, ivorianul Stephane Acka s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte meciul din această seară: “Suntem montaţi. Mergem să luăm trei puncte, mereu când intrăm pe teren ne dorim asta. Până acum ne-a lipsit ceva. Putem bate orice echipă din campionat, avem încredere în noi, n-avem nicio presiune şi mergem înainte.

Stoican: “Trebuie să profităm de criza pe care o traversează Craiova”

Trecând în tabăra Voluntariului, tehnicianul Flavius Stoican a spus: „Jocul echipei mă mulţumeşte şi prestaţia jucătorilor în partida de la Târgu Mureş îmi dă speranţe, deşi ne-am întors învinşi. Craiova suferă şi este în foame de puncte, însă noi trebuie să profităm de criza pe care o traversează. Îmi doresc ca după meciul cu Craiova să avem două săptămâni de linişte. O victorie ar ridica enorm moralul jucătorilor. Acele momente dificile care apar pe parcursul unei partide trebuie să le tratăm aşa cum se cuvine. După prima victorie obţinută, echipa va arăta mult mai bine”.

„Echipa din Craiova este foarte bine pregătită, atât din punct de vedere fizic, cât şi tactic. Nu au schimbat decât câţiva jucători din lotul cu care au abordat campionatul trecut, ceea ce înseamnă că sunt omogeni. Spărăm să învingem”, a afirmat şi căpitanul Laureţiu Rus.