Dragnea: Am convenit ca Guvernul să prezinte bugetul până la 15 noiembrie

0
115

 Majorarea salariilor demnitarilor, discutată odată cu legea salarizării

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, după consultările pe tema Codului Fiscal, că liderii politici de la putere şi opoziţie au convenit ca Guvernul să prezinte proiectul de buget până la 15 noiembrie şi să colaboreze pe marginea proiectului, după modelul Codului Fiscal. “Am convenit ca Guvernul să prezinte proiectul de buget până la 15 noiembrie şi, de asemenea, am convenit cu colegii de la opoziţie ca şi pe marginea proiectului bugetului de stat să colaborăm şi să lucrăm după acelaşi model pe care l-am folosit în aceste discuţii pe Codul fiscal“, a spus Dragnea. El a mai declarat, ieri, că puterea şi opoziţia aşteaptă de la Ministerul Muncii proiectul legii salarizării pentru a se consulta asupra acestuia, arătând că doreşte ca această lege să fie discutată în Parlament odată cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.

“Am discutat şi despre legea salarizării. Aşteptăm şi noi şi cei din opoziţie ca Guvernul, Ministerul Muncii să finalizeze negocierile cu partenerii sociali şi, după ce vor finaliza, vom avea pe masă un draft şi vom lucra şi pe legea salarizării cu colegii din opoziţie după acelaşi model. Dacă discutăm despre o lege a salarizării este un document important. Eu asta vreau ca temele majore să fie un consens, să dureze, şi noi şi colegii din opoziţie avem aceeaşi abordare, un climat politic bazat pe dialog”, a precizat Dragnea, după consultările între partide pe Codul Fiscal. El a adăugat că discuţia pe ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor trebuie să fie discutată în Parlament odată cu proiectul legii salarizării, admiţând că, până atunci, ordonanţa îşi produce efecte şi demnitarii îşi primesc salariile majorate.

“Eu cred şi cred că şi colegii din opoziţie vor fi de acord ca discuţia pe ordonanţa privind salariile demnitarilor să fie făcută odată cu eventualul proiect al salarizării când vine în Parlament. Ceea ce am spus că dacă mărirea salariilor demnitarilor este parte din legea mare a salarizării este un lucru foarte bun”, a spus Dragnea. Întrebat în legătură cu faptul că ordonanţa îşi produce efectele până atunci, Dragnea a răspuns: “Categoric, dar nu produce foarte multe efecte”.