Moţi elimină Steaua, presa internaţională comentează performanţa fundaşului

0
50

Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după executarea loviturile de departajare, scor 5-6, în poarta formaţiei bulgare Ludogoreţ Razgrad apărând fostul fundaş dinamovist Cosmin Moţi, care a parat două penaltiuri şi a înscris un gol de la 11 metri.  În urma acestei eliminări, Steaua Bucureşti va evolua în grupele Ligii Europa. În tur, Steaua s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, cu acelaşi rezultat reuşind să se impună şi bulgarii în retur, după 120 de minute. În meciul de la Sofia, unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Wanderson, în minutul 90.

Primul penalti a fost executat de Moţi, care a înscris, el apărând apoi două şuturi, ale steliştilor Pârvulescu şi Râpă. Pentru Steaua au marcat la loviturile de departajare Keşeru, Szukala, Ad. Popa, Varela şi Prepeliţă. Pentru Ludogoreţ au înscris Moţi, Hamza, Junior Caicara, Marcelinho, Diakov şi Fabio Espinho, iar Wanderson a ratat.

Presa internaţională alocă spaţii largi evoluţiei lui Cosmin Moţi din finalul meciului Ludogoreţ – Steaua şi prezintă înregistrări ale momentelor cheie ale întâlnirii, jurnaliştii neascunzându-şi admiraţia faţă de fundaşul român.

“Acesta este nivelul de nebunie care pur şi simplu nu ar trebui să se întâmple în viaţa reală. Cosmin Moţi învinge fotbalul. Dacă există justiţie, Germania ar trebui să-i ofere Cupa Mondială”, a notat blogul site-ului yahoo.com, versiunea din Singapore.

Daily Mirror prezintă filmul evenimentelor de la Sofia şi îl compară pe Moţi cu celebrul portar sud-african Bruce Grobbelaar. “Şi pentru toate acestea, noi, aici la Mirror Footbal, te salutăm pe tine, sir”, i se adresează în încheiere mirror.uk jucătorului român.

Şi eurosport.com.uk a scris despre meciul de miercuri seară şi a încheiat astfel: “Singura întrebare care se pune acum este cine ar trebui să interpreteze rolul lui Moţi la Hollywood”.

“Absolut uimitor” a scris BBC pe blogul dedicat serii din Liga Campionilor, referindu-se la partida de la Sofia.”El a fost aproape patru metri în interiorul careului când a apărat penaltiul decisiv, dar cui îi mai pasă? Ce poveste! Sărbătoarea se va lungi mult în noapte” , a menţionat sursa citată.

“Moţi a apărat două penaltiuri şi a trimis-o pe Ludogoreţ în grupele Ligii Campionilor”, a titrat goal.com