Amenzi de peste 11.000 lei aplicate de poliţiştii de la Rutieră

0
107

Polițiștii craioveni de la Rutieră au desfășurat, pe parcursul zilei de luni, o razie în municipiu, în cadrul căreia au aplicat amenzi în valoare de peste 11.000 lei. Polițiștii au amendat 11 pietoni care au traversat neregulamentar, dar au reținut și 4 permise de conducere, ale unor șoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, în cursul zilei de luni, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi Biroului Rutier Craiova au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de traversarea neregulamentară a drumurilor, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării normelor rutiere referitoare la obligaţia acestora de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. „Poliţiştii au aplicat, în cadrul acţiunii, 102 sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 11.100 lei, dintre care 11 pietonilor care s-au grăbit să traverseze strada prin alte locuri decât cele special amenajate. De asemenea, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras două certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate la autoturismele controlate”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Unul dintre cei rămași fără permis în timpul activităților desfășurate de polițiști a fost Petrişor  Dulgherița, de 61 de ani, din Craiova. Bărbatul a fost depistat în timp ce, conducând un autoturism pe strada „Lămâiţei”, la intersecţia cu strada ”Brazda lui Novac”, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Craioveanul fost sancţionat contravenţional cu amenda în sumă de 320 lei și s-a aplicat față de el măsura complementară de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.