Tricolorii lui Rădoi părăsesc Olimpiada din faza grupelor

0
551

Naţionala olimpică de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu Noua Zeelandă, şi a părăsit turneul de la Tokyo din faza grupelor. Tricolorii au acumulat 4 puncte, după succesul cu 1-0 cu Honduras, eşecul cu 4-0 cu Coreea de Sud şi remiza, 0-0, cu Noua Zeelandă. România ratează calificarea la golaveraj, fiind depăşită de selecţionata de la Antipozi.

Eşecul de a fi eliminaţi din cea mai facilă grupă posibilă la Olimpiadă i se poate atribui în totalitate lui Mirel Rădoi. Dacă România ar fi avut un selecţioner reputat, echipele ar fi răspuns pozitiv solicitării de a trimite jucătorii de valoare naţionalei olimpice şi probabil am fi avut şanse la medalii. Altfel, cu Mirel Rădoi, care a ratat toate obiectivele într-un mod ruşinos, dar este creditat în continuare de Burleanu şi Stoichiţă, cluburile nu au avut încredere să-şi lase jucătorii în Asia şi să rişte obiectivele proprii. Rădoi a avut rezultate cu naţionala u21 numai la Euro 2019, beneficiind de o echipă creată de Daniel Isăilă şi de o generaţie formată, în majoritate, la academia lui Gică Hagi.

În celălalt meci din grupa B, Coreea de Sud – Honduras 6-0. Clasament: 1. Coreea de Sud 6p, 2. Noua Zeelandă 4p (golaveraj 0), 3. România 4p (golaveraj -3), 4. Honduras 3p. S-au calificat în sferturi: Coreea de Sud şi Noua Zeelandă.

Din grupa D s-au calificat Brazilia şi Coasta de Fildeş şi au plecat acasă Germania şi Arabia Saudită, iar celelalte două grupe se încheie după-amiază.

 

Foto: frf.ro