Clariant a donat bibliotecii Școlii Gimnaziale “Constantin Gheorghiță”din Podari 580 de cărți

0
465

Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a donat bibliotecii Școlii Gimnaziale “Constantin Gheorghiță”din Podari 580 de cărți de literatură, istorie și cultură generală. Inițiativa are ca scop completarea fondului insuficient de carte al bibliotecii școlii din localitate, îmbunătățirea accesului elevilor la informație și cultură,precum și la formare și educație. Cei 60 de angajați ai fabricii Clariant din Podari au contribuit, fie cu cărți pe care le aveau în bibliotecă, fie cu unele noi pe care le-au cumpărat și le-au donat în cadrul proiectului.

„Implicarea în proiectele de susținere a comunității locale, în special în domeniul educației, face parte din angajamentul Clariant pentru bunăstarea celor din mediul în care ne desfășurăm activitatea. Cei 60 de colegi au spus din nou DA și împreună am reușit să colectăm 580 de cărți care au fost donatebibliotecii școlii. Prin intermediul acestui proiect ajutăm la dezvoltarea și aprofundarea cunoștințelor copiilor din comunitatea locală, la educația cărorane dorim săcontribuimși care ar putea să facă parte din echipa Clariant, în viitor.” a declarat Dragoș Gavriluță, Director de proiect sunliquid® România.

„Copiii din Podari ajung rareori la biblioteca orașului Craiova pentru a împrumuta cărți, așadar, mergadesea la biblioteca școlii. Această donație este foarte importantă pentru noi, elevii având acum opțiuni de lectură mult mai vaste. Profităm de prilej  să mulțumim companiei Clariant pentru că este din nou alături de noi implicându-se constant în proiecte care sprijină educația tinerelor generații.” a spus Marilena Andreescu, director Școala Gimnazială Podari.

Angajamentul Clariant pentru dezvoltarea comunității este continuu. Pe parcursul ultimilor doi ani, Clariant s-a implicat în mai multe inițiative în sprijinul comunității locale din Podari, județul Dolj. Compania a plantat peste 1.400 de puieți de stejarîn cadrul Ocolului Silvic Craiova, a renovat dispensarul din comună, a donat pachete cu alimente de bază și produse igienico-sanitare familiilor aflate în nevoie, a fost parte a unei campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără stăpân și a donat 34 de calculatoare, 13 laptopuri şi echipament IT pentru dotarea Laboratorului de Informatică a Școlii Gimnaziale Podari.

Investiția Clariant din Podari este una dintre cele mai mari investiții de tip greenfield aflată în derulare, în sud-vestul României, la data curentă. Prin tehnologia inovativă sunliquid®, recunoscută și premiată la nivel internațional, fabrica va procesa anual, la capacitate maximă, peste 250.000 de tone de paie de grâu, provenite de la fermierii locali, rezultând 50.000 de tone de etanol celulozic. Finalizarea fabricii este preconizată pentru finalul anului 2021, ulterior urmând a fi demarată producția.

Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, complet sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi ușor amestecat în combustibilul convențional și utilizat în infrastructura auto actuală. Etanolul celulozic este cu atât mai important, în contextul în care  Uniunea Europeană își propune să atingă neutralitatea climatică până în 2050 și să susțină utilizarea energiei din surse regenerabile în toate tipurile de transport.