Ştiinţa, în premieră la Sf. Gheorghe

0
172

Universitatea Craiova joacă pentru prima dată în oraşul din Covasna, contra formaţiei antrenate de Eugen Neagoe

În cel de-al treilea meci al sezonului şi totodată primul în deplasare, Universitatea speră să reuşească ce nu a făcut în cele două jocuri de pe teren propriu, să marcheze şi să câştige. Problemele de lot, de formă şi chiar de atmosferă sunt evidente în rândul alb-albaştrilor, deşi din toate părţile, de la patron, antrenori, jucători sau alţi oficiali se dau asigurări că totul va fi ok. Mai puţin optimişti sunt suporterii, care deja au început să-şi piardă răbdarea, iar la meciul trecut s-au auzit frecvent huiduieli la adresa jucătorilor. Strategia conducătorilor se răsfrânge asupra echipei şi dacă Mangia nu încropeşte rapid o formulă care să poată marca sau măcar să poată lupta până la final, atunci se vor pierde şi alte momente importante, iar stadionul va fi tot mai gol. Mangia spune că şi anul trecut s-a pornit mai greu. E adevărat, dar acum deja s-a ridicat ştacheta, iar acum un an îţi permiteai să dai rateuri cu 500 de suporteri la Severin, acum e mai greu să păcăleşti 15.000 de oameni pe „Ion Oblemenco”. Ca de obicei, antrenorul italian spune că adversarul este unul de speriat. „Va fi un meci dificil pentru noi, fiindcă Sepsi este, după părerea mea, o echipă care va lupta pentru play-off. Au achiziţionat jucători buni şi au o echipă valoroasă. Noi jucăm toate meciurile la victorie, dar, din păcate, şi adversarii vor acelaşi lucru, să câştige” a declarat Mangia, care nu-i va putea folosi pe: Rossi, Markovic, Martic, Dimitrov şi Bic, toţi fiind accidentaţi. Antrenorul italian a vorbit şi despre jucătorul împrumutat de Craiova la Sepsi, Stephan Drăghic „Stephan este un jucător bun, am decis pentru el să joace la un nivel superior celui de anul trecut şi dacă va avea evoluţii bune la Sepsi poate fi o soluţie pentru noi la anul. Nu era corect să-l chemăm şi să nu joace titular”. Italianul a spus că nu se teme că va fi demis, în ciuda startului modest de sezon, cu pierderea Supercupei chiar în faţa antrenorului care şi-a piedut postul, Edy Iordănescu, şi remiza din campionat cu Poli Iaşi. Mangia îndeamnă fanii să aibă răbdare: „Eu nu mă tem că voi fi demis. Dacă aş fi suporter, mi-aş încuraja jucătorii până la final. Nu e corect la Bărbuţ să fie fluierat la prima atingere a mingii. Totuşi, nu am nimic cu publicul, chiar am apreciat susţinerea Peluzei Nord la finalul meciului trecut”.

Florin Gardoş este optimist că Universitatea va avea rezultate mai bune în continuare şi vor mai fi aduşi jucători de valoare: „Nu am început cum ne doream campionatul şi acum vrem să câştigăm toate cele 3 puncte la Sepsi. Jucăm mereu la victorie, s-a întâmplat să nu câştigăm cu Iaşi, deşi am avut multe ocazii. Sperăm să marcăm şi să nu luăm gol, să nu mai ratăm alte puncte. Am avut şi ghinion, nu este vorba de criză la echipă. Campionatul s-a mai echilibrat, diferenţa dintre echipe nu este prea mare. Ştiu că nici anul trecut Craiova nu a început prea bine sezonul. La echipele mari suporterii sunt pretenţioşi şi se mai întâmplă să fie nemulţumiri. Eu sunt convins că vom arăta mai bine, vor mai veni jucători. Eu sunt bine fizic, cred că îmi lipseşte doar încrederea pe care ţi-o  conferă meciurile”.

La mijlocul acestei săptămâni, Sepsi OSK a învins într-un amical formaţia AFK Csikszereda Miercurea Ciuc cu 7-1, prin golurile reuşite de Simonovski (2), Dodoi, Jovanovici, Sato, Hadnagy, Tandia. Neagoe a făcut în vara aceasta o nouă revoluţie în lotul lui Sepsi, după cea din iarnă, în urma căreia covăsnenii nu numai că au evitat retrogradarea, însă au pierdut un singur meci în play-out. Şi totuşi, debutul în noul campionat a fost nefast şi pentru „Geană” şi ai săi, care au pierdut cu 1-0 la nou-promovata Hermannstadt. Universitatea a jucat de patru ori până acum cu Sepsi, de trei ori la Braşov şi un meci în Bănie, câştigând de fiecare dată, de două ori în Cupa României, 1-0 şi 2-0, şi de două ori în sezonul regulat de anul trecut, 3-2 şi 1-0. Faţă de prima confruntare, din octombrie 2016, în Cupa României, la gazde mai evoluează: Niczuly, Ursu şi Hadnagy, iar la Universitatea: Mateiu, Bancu, Briceag, Kelic, Zlatinski şi Popescu.