Procurorii craioveni cer arestarea în lipsă a lui Eduard Constantinescu pentru tentativă de omor

0
75

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut, ieri, instanţei de judecată, arestarea preventivă, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile, a lui Eduard Marian Constantinescu, de 31 de ani, fiul lui Enryko Constantinescu, într-un dosar în care este acuzat de tentativă de omor, întrucât există indicii că a fugit ca să se sustragă cercetărilor. Faptele s-au petrecut în toamna lui 2016, la clubul Krypton din Craiova, unde Eduard Constantinescu împreună cu un amic au bătut doi craioveni până i-au lăsat laţi. Dosarul a fost iniţial înregistrat pentru lovire şi alte violenţe, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj stabilindu-se că este vorba despre tentativă de omor, iar când l-au căutat acasă, poliţiştii au primit răspuns că este plecat în Mexic şi nu se cunoaşte data revenirii lui în ţară. Procurorii cer mandat de arestare în lipsă întrucât în baza acestuia craioveanul poate fi dat în urmărire internaţională.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a formulat, ieri, propunere de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele craioveanului Eduard Marian Constantinescu, acuzat de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În acelaşi dosar este cercetat şi prietenul său Paul Florin Ciovică, împreună cu care a comis faptele. Anchetatorii au reţinut următoarea stare de fapt: „în noaptea de 22/23.10.2016, în jurul orelor 01:55, în timp ce mai multe persoane se aflau în incinta clubului Kripton din Craiova, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul Constantinescu Eduard Marian i-a aplicat persoanei vătămate Cătălin P. lovituri cu o sticlă de vin, în cap, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, inculpatul Ciovică Paul Florin i-a aplicat persoanei vătămate Constantin D. lovituri cu pumnii, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale. (…) Având în vedere aceste aspecte, rezultate din actele medico-legale, coroborate cu declaraţiile persoanei vătămate şi ale martorilor, conform cărora, inculpatul Constantinescu Eduard Marian a lovit persoana vătămată în mod repetat, cu sticla, în cap (de două ori), una dintre lovituri fiind blocată cu mâna de persoana vătămată, iar acţiunea de lovire a acesteia a fost întreruptă de intervenţia altor persoane, în speţă există intenţia de săvârşire a infracţiunii de omor, rămasă în forma tentativei”.

Dosarul penal deschis în urma acestui scandal a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru lovire şi alte violenţe, de unde a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj la sfârşitul anului trecut. În urma extinderii cercetărilor s-a dispus, pe 3 iulie a.c., schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care se efectuează urmărirea penală faţă de Eduard Marian Constantinescu din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, în infracţiunea de tentativă de omor. La începutul acestei săptămâni, când au fost citaţi pentru a fi anunţaţi că au dobândit calitatea de inculpaţi, anchetatorii n-au reuşit să-l găsească pe Constantinescu. Se pare că acesta se află în Mexic, iar anchetatorii au indicii că a fugit ca să se sustragă cercetărilor, motiv pentru care au solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă, în baza căruia va putea fi dat în urmărire internaţională. În plus, Eduard Constantinescu este cunoscut oamenilor legii pentru „perseverenţa infracţională”, după cum au mai reţinut procurorii, fiind cercetat, din anul 2010, în mai multe cauze pentru fapte cu violenţă, contra autorităţii sau la regimul circulaţiei.