Bosniac de 33 de ani mort în accident la Brădeşti

0
184

mortal 3Un bărbat de 33 de ani, din Bosnia, şi-a pierdut viaţa şi un conaţional al său, în vârstă de 28 de ani a scăpat cu leziuni uşoare, în urma unui cumplit accident de circulaţie petrecut ieri dimineaţă, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, în comuna Brădeşti. Poliţiştii spun că, cel mai probabil din cauza oboselii, bărbatul de 28 de ani a adormit la volanul TIR-ului pe care îl conducea, a pierdut controlul direcţiei, a lovit un stâlp de joasă tensiune, un cap de pod şi o teavă de gaze şi s-a răsturnat în afara carosabilului. Cabina vehiculului s-a făcut praf, astfel că echipajelor de pompieri din cadrul ISU Dolj care au intervenit la faţa locului le-a luat mai bine de două ore să reuşească descarcerarea bărbatului decedat, care era şoferul de schimb şi se afla pe locul din dreapta. Cercetările continuă în acest caz pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii tragediei.

Tragedia s-a petrecut ieri dimineaţă, la ora 04.45, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, în localitatea doljeană Brădeşti. Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, dar şi poliţiştii IPJ Dolj au fost anunţaţi că s-a petrecut în zonă un accident grav, însă tabloul găsit la faţa locului a fost cumplit. Asta pentru că au găsit un TIR căzut de pe carosabil, toată încărcătura, saci plini cu siliciu în stare brută, era împrăştiată pe zeci de metri, iar cabina vehiculului, în care erau două persoane, era făcută praf. Echipaje ale Secţiei de Pompieri Craiova, dar şi Descarcerarea din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, din cadrul ISU Dolj, au acţionat în zonă mai bine de două ore, atât pentru scoaterea bărbatului care se aflase în dreapta şoferului, în cabina tirului, cât şi pentru securizarea zonei, în timp ce conducătorul auto, care a scăpat cu leziuni uşoare, a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru că era în stare de şoc.

mortal 5Echipa de cercetare din cadrul Poliţiei Filiaşi, care a ajuns la locul tragediei, a stabilit, în urma cercetărilor că Sulejmanovic Muriz, de 28 de ani, din Bosnia, în timp ce conducea TIR-ul, format din capul tractor şi remorcă, dinspre Filiaşi către Craiova, cel mai probabil pe fondul oboselii, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă prin dreapta, a lovit un stâlp de joasă tensiune, un cap de pod şi o ţeavă de gaze care alimenta o gospodărie. Din nefericire, în momentul când s-a reuşit scoaterea celui de-al doilea bărbat dintre fiarele contorsionate ale cabinei, medicii SMURD n-au putut decât să constate decesul lui Selejman Ibisevic, de 33 de ani, din Bosnia, şoferul de schimb. Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, stabilindu-se că atât el, cât şi pasagerul purtau centura de siguranţă. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii CEZ şi ENGIE, care au oprit alimentarea cu energie electrică şi gaze pentru a preveni alte incidente. „Poliţiştii rutieri au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împreujurărilor în care a avut loc accidentul”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. De la ISU Dolj, la intervenţie au participat Secţia de Pompieri Craiova cu 2 echipaje (1 ambulanţă B2 şi 1 autospecială de descarcerare) şi Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova cu 1 echipaj (1 autospecială descarcerare).