Formularele pentru taxa de salubrizare, depuse online

2
5342

Din data de 1 iulie 2021, intră în vigoare contractul cu IRIDEX pentru serviciul de salubritate. Cea mai simplă modalitate pentru craioveni de a depune Formularul pentru taxa de salubrizare este cea online – electronică.

Astfel, cetățenii își pot lista Formularul pentru taxa de salubrizare de pe site-ul www.primariacraiova.ro, la secțiunea Taxe și impozite de la rubrica Informații publice, sau accesând link-ul: https://www.primariacraiova.ro/ro/taxe-si-impozite.

De asemenea, craiovenii pot solicita documentul de la asociațiile de proprietari, fără a mai fi necesar să se deplaseze în altă parte.

Formularul completat poate fi apoi trimis electronic fie pe adresa de email taxadesalubrizare@primariacraiova.ro, fie accesând Ghiseul online – depunere de pe site-ul www.primariacraiova.ro, secțiunea e-Servicii.

Reamintim cetățenilor că taxa de salubrizare este de 11 lei/lună/persoană, iar craiovenii pot alege orice modalitate de plată dintre cele care nu implică deplasarea la punctele de încasare ale Primăriei Craiova:

  1. Plata on line – prin intermediul paginii web Ghiseul.ro;
  2. Plata cu ordin de plată. Datele beneficiarului plății sunt următoarele:

Beneficiar: Municipiul Craiova,

Banca: Trezoreria Municipiului Craiova,

Cod fiscal beneficiar – 4417214,

Contul IBAN RO08TREZ29121360206XXXXX

  1. Mandat poștal – Contribuabilul se prezintă la oficiul poștal și achită suma ce reprezintă taxa specială de salubrizare;
  2. În numerar/card bancar prin POS la punctele de încasare ale Primăriei Municipiului Craiova – Direcția Impozite și Taxe.

        Taxa de salubrizare se plătește de către toate persoanele fizice beneficiare ale serviciului de către proprietarii unei clădiri cu destinație rezidențială sau mixtă, pentru fiecare persoană care locuiește efectiv la o adresă din municipiul Craiova unde se află o clădire cu destinație de locuit sau mixtă.

Aceasta se declară până cel târziu în termen de 60 de zile de la data începerii prestării efective a activităților serviciului de salubrizare în Municipiul Craiova, dată comunicată pe site-ul instituției și în mass-media.

Taxa specială de salubrizare se plătește lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a prestat serviciul de salubrizare.

Prin excepție, pentru anul 2021, primul termen de plată al taxei speciale de salubrizare este de 60 zile de la data începerii prestării efective a activităților serviciului de salubrizare în Municipiul Craiova, dată comunicată pe site-ul instituției si în mass-media.

Reamintim craiovenilor că actul normativ care stabilește toate detaliile referitoare la serviciul de salubritate este HCL 183/27.05.2021, document care se regăsește pe site-ul Primăriei Craiova – www.primariacraiova.ro, (secțiunea Hotărâri Consiliul Local).

Serviciul Imagine

Primăria Craiova

 

2 COMENTARII

  1. proceduri fix dupa capacitatea si mentalitatea beneficiarilor sumelor … adevaratul supliciu e sa depui online, prin site-tul primariei … iar prin e-mail nu se confirma sau infirma nimic, platitorul ramanand la discretia acelorasi beneficiari finali … locuitoru’ trebuie doar sa verse continuu bani si sa traiasca-n balmajelile organizatorilor …

  2. formularele nu se listeaza, se printeaza. termenul utilizat in prezentul articol e ramas in expresie de pe vremea cand se tiparea cu ace pe inteminabile role de hartie, in genul telex/ fax , iar produsul final se rupea pe linia punctata , de sina zimtata a masinariei … da’ unele persoane inca il utilizeaza, ca li pare mai elevat si ca ar marca o distinctie celor cu adevarat cunoscatori si i-ar scoate slefuit din randu’ ignorantilor zilelor prezente …

Comments are closed.