Bacalaureat 2018: Proba la alegere

0
314

Elevii de clasa a XII-a vor da joi ultima proba de la examenul de bacalaureat, la una dintre următoarele opt materii: geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică. Accesul candidaţilor în centrele de examen în care se desfăşoară proba se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării lucrării scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise la alegere (geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică), în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi sunt din seriile anterioare.

Pe 25 iunie, absolvenţii de liceu au dat examenul scris la limba si literatura română, urmat, pe 26 iunie, de proba la Limba şi Literatura maternă, respectiv maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană sau italiană.

Pe 27 iunie s-a desfăşurat proba obligatorie de profil a Bacalaureatului 2018, adică matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie. Absolvenţii clasei a XII-a au avut posibilitatea sa opteze pentru una dintre urmatoarele materii: geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică

 

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, fiind urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00. Acestea pot fi depuse pentru oricare dintre materii, inclusiv pentru proba la alegere (geografie, biologie, fizică, economie, chimie, filosofie, sociologie sau informatică).

Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale ale BAC 2018 este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele la examenul de Bacalaureat vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat 2018 din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen. (Sursa: Mediafax)