„U” Craiova: „Vom acţiona pe cale legală faţă de oricine va aduce prejudicii de imagine clubului”

0
377

csu1Clubul Universitatea Craiova a emis un comunicat prin care precizează că este singurul în măsură să poarte numele „Universitatea Craiova”, prin decizia instanţelor. Clubul din Bănie a anunţat că îi va acţiona în instanţă pe cei care atribuie numele său altor societăţi şi astfel aduc prejudicii şi afectează valorificarea şi promovarea acestei mărci.

Iată comunicatul celor de la Universitatea Craiova:

„Pentru a nu se mai crea confuzie între diferite SRL-uri falimentare şi Universitatea Craiova, având în vedere ultimele articole apărute în presa sportivă, Clubul de Fotbal „Universitatea Craiova” vă aduce la cunoştinţă următoarele:

Prin sentinţa civilă nr. 1351/12.11.2015 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 3734/3/2013, pe care o puteţi studia în ataşament, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a anulat toate copiile stemei originale „Universitatea Craiova“, cunoscută şi ca „stema cu leul“. Prin respingerea apelului, această hotărâre a devenit definitivă, executorie şi obligatorie. În argumentaţia hotărârii luate instanţa a reţinut, cităm:

– Fotbal Club U Craiova S.A., societate în faliment, nu este continuatoarea Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

– Clubul Sportiv Universitatea Craiova este înfiinţat în 1948.

– Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea, înfiinţată în 1994, este o entitate juridică nouă, distinctă, fără nicio legătură cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

– Susţinerea că Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova s-a înfiinţat în 1994 ca urmare a normelor impuse de FIFA este falsă.

– Familia Mititelu a înregistrat cu rea credinţă marca Fotbal Club Universitatea Craiova.

– Secţia de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova nu s-a reorganizat niciodată în Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova, aceasta fiind o societate nouă, complet diferită.

– Tribunalul reţine că, în aceste condiţii, pârâta (Clubul Sportiv Universitatea Craiova) are calitate activă şi interes pentru a solicita anularea mărcilor deţinute de familia Mititelu, respectiv Fotbal Club Universitatea Craiova şi FC Universitatea Craiova pentru rea credinţă, respectiv folosirea fără drept a sintagmei „Universitatea Craiova“.

În acelaşi timp, Clubul Sportiv Universitatea Craiova este titularul mărcii „Știinţa Craiova“, marcă ce nu a fost contestată de nimeni.

Ca urmare vă rugăm să reţineţi următoarele şi să acţionaţi în consecinţă:

Clubul de Fotbal Universitatea Craiova are dreptul exclusiv de utilizare a mărcii „Universitatea Craiova” şi este titularul mărcii „Știinta Craiova”, mărci înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii si Marci („OSIM”) şi care beneficiază de protecţie pe teritoriul României, în baza art. 36 din Legea nr. 8/1998.

Denumirea şi logo-ul „Universiatea Craiova” sunt folosite si reproduse de diferite publicaţii sau posturi tv, cu referire la alte entităţi juridice decât cele care au dreptul de protecţie conferit de Legea 8/1998. Ori, această conduită reprezintă o faptă ilicită, care prejudiciază pe titularul si utilizatorul mărcii şi afectează valorificarea şi promovarea acestei mărci.

În consecinţă, ne rezervăm dreptul de a acţiona pe cale legală faţă de oricine va aduce prejudicii de imagine clubului Universitatea Craiova”.