„Englezoaicele” şi „bulgăroaicele” controlate de poliţişti

0
332

Echipajele Biroului Rutier Craiova, însoţite de „mascaţi” din cadrul IPJ Dolj şi de reprezentanţi ai RAR Dolj au organizat, ieri, o razie pe bulevardul „Ştirbei Vodă” din Craiova, în cartierul Faţa Luncii, care a vizat, în special, verificarea autoturismelor înmatriculate în alte state. Pe parcursul activităţilor s-au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 15.000 lei, s-a întocmit un dosar penal şi s-au reţinut 2 permise de conducere în vederea suspendării.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR) Dolj şi sprijiniţi de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, au organizat, pe parcursul zilei de ieri, o razie de amploare în Faţa Luncii, pe bulevardul „Ştirbei Vodă” pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, dar şi pentru verificarea legalităţii documentelor posesorilor de autoturisme înmatriculate în alte state. În cadrul acţiunii, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au constatat 29 abateri de natură contravenţională de la prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 15.000 lei. Dintre acestea, 20 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state, 5 amenzi au fost aplicate de poliţişti pentru defecţiuni tehnice constatate la vehiculele controlate, iar restul au fost alte abateri. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 2 permise şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În plus, oamenii legii au întocmit şi un dosar penal. În cadrul activităţilor desfăşurate a fost oprit un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Bulgaria, la volanul căruia se afla Grigore Poenaru, de 37 ani, din Craiova. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.