Un număr de 64 de cetăţeni români aflaţi temporar în Franţa au fost repatriaţi

0
336

Un număr de 64 de cetăţeni români aflaţi temporar în Franţa au fost repatriaţi cu o cursă specială operată de Tarom, printre aceştia fiind şi studenţi, dar şi o persoană cu o problemă medicală.

“În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 27 mai, au revenit în ţară 64 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, joi, MAE.
Printre români repatriaţi se regăsesc studenţi şi membri de familie ai acestora, un caz medical pentru care Ambasada României la Paris a întreprins demersurile necesare în vederea îmbarcării, persoana în cauză fiind asistată de un reprezentant al ambasadei până la aeroport, precum şi alte persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul acestui stat.
Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti-Paris-Bucureşti.
Conform sursei citate, demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă pentru un cetăţean al Republicii Franceze, un cetăţean al Regatului Maroc, precum şi un cetăţean al Republicii Togoleze, rezidenţi în România.
Cu aceeaşi cursă, pe ruta Bucureşti-Paris, a fost facilitată revenirea în Republica Franceză pentru cinci cetăţeni francezi care se aflau în România.