Sondaj naţional despre şcoala online

0
1382
Ministerul Educaţiei și Cercetării realizează un sondaj la nivel naţional pentru a afla dacă şcolile au făcut în perioada aceasta activităţi online, cum s-au descurcat profesorii, ce măsuri au luat directorii şi cum s-au comportat elevii şi părinţii, precum şi ce părere au aceştia din urmă despre activităţile cadrelor didactice. În plus, ministerul le cere profesorilor propuneri pentru o organizare mai bună. Toţi cei vizaţi – elevi, profesori, părinți, directori – au termen data de 10 iunie să răspundă chestionarelor.

Obiectivele acestui demers sunt: identificarea măsurii în care unitățile de învățământ din țară s-au organizat pentru continuarea activității didactice; analizarea modalităților în care a fost realizată învățarea la distanță; evaluarea provocărilor și dificultăților cu care s-au confruntat actorii școlari în această perioadă; identificarea de bune practici, exemple de succes, propuneri de îmbunătățire, nevoi de sprijin și arii prioritare de intervenție.

Profesorii şi diriginţii trebuie să le spună elevilor şi părinţilor despre “importanța exprimării opiniilor lor autentice pentru luarea celor mai bune decizii pentru elevi”, se arată în adresă.

Pentru elevii, întrebările sunt legate de activitățile școlare desfășurate după vacanța de primăvară. Chestionarul este anonim.

Datele obţinute din răspunsuri vor fi procesate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.