Dolj: Depistați la volan cu alcoolemie record

0
211

Conform reprezentanților IPJ Dolj, duminică, 27 mai a.c., ora 23.15, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Dăbuleni au depistat pe strada Mihai Eminescu din localitate, un bărbat de 31 de ani, din Dăbuleni, care conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Dăbuleni unde i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași seară, poliţişti din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Cetate au depistat un bărbat de 37 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe drumurile publice din comuna Moțăței. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că cel în cauză avea o concentraţie de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat în vederea recoltării de probe biologice.

În ambele cazuri s-au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, în al doilea caz șoferul fiind cercetat și pentru conducere fără permis.