Deputaţii au aprobat ca la loteria bonurilor fiscale să se acorde cel mult 100 de premii

0
285

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind că se va acorda un număr de maximum de 100 de premii. Deputaţii au adoptat proiectul de lege cu 183 de voturi “pentru”, 91 “împotrivă” şi 10 abţineri.

Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrare atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional. O listă cu bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare. În situaţiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfăşurarea acesteia care nu vizează caracterul său aleator, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câştigătorilor în urma extragerii şi după desfăşurarea procedurilor.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 11 martie, Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.