Mobilizare pentru revanşă şi promovare

0
60

Craiova are nevoie de victorie contra Mureşului, echipă contra căreia a câştigat doar un punct în cele 3 întâlniri din acest sezon

Universitatea Craiova – ASA Tg. Mureş

Astăzi, ora 18, stadion: „Ion Oblemenco”

Universitatea: Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu (cpt.), Velcovici – Vandelannoite – Ivan, Ganea, Ferfelea, Varga – Curelea. Antrenor: Gabi Balint.

ASA: Stăncioiu – Al. Dan, Vârtic, Heil, Sepsi – Ndoye (cpt.) – Hora, Bumba, Voiculeţ, Amauri – Verdeş. Antrenor: Adrian Falub

Bilete: 5 lei (tribuna a doua şi peluze), 10 lei (tribuna I), 20 de lei (tribuna 0).

În precedentele întâlniri din acest sezon, primele două clasate din seria a doua, CS Universitatea şi ASA Tg. Mureş, au propus dueluri diferite între băncile tehnice. Au fost pe margine: Lincar- Edi Iordănescu, Stângă-Sabău şi Balint-Falub, ultimii păstrându-şi posturile pentru o reeditare a confruntării de acum o lună, câştigată clar de ardelean, 4-1. Gabi Balint speră într-o revanşă, chiar dacă are două absenţe importante pentru acest joc: Pleşan şi Vătăjelu. Vrem să stricăm tradiţia proastă pentru noi a disputelor cu ASA, dar şi pe cea a meciurilor în care nu câştigăm când avem parte de afluenţă de public. Jucătorii sunt montaţi, îşi doresc revanşa contra mureşenilor, mai ales după eşecul ruşinos din ultima întâlnire şi putem trece pe primul loc. Va fi un meci dificil, mai ales după ce ASA a pierdut acasă etapa trecută. Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători importanţi, care au evoluat şi la echipa naţională. De asemenea, N’Doye este un jucător-cheie al lor, are mare experienţă, face tranziţia între faza de apărare şi cea ofensivă, dar nu ne vom lua măsuri speciale în privinţa lui. Ne-ar avantaja o victorie a Reşiţei la Vâlcea, dar nu ne bazăm pe alţii, fiindcă atunci când am făcut-o nu ne-a ieşit” a spus Balint.

Pleşan, chemat să-şi mobilizeze colegii

Mihăiţă Pleşan nu va putea evolua în meciul cu ASA, primind al patrulea cartonaş galben la Bistriţa. „Arbitrul l-a avertizat fiindcă a simulat” a explicat Balint. „N-a fost simulare, m-a împins” a replicat căpitanul Craiovei, care nu a lămurit problema rămânerii sale în Bănie de la vară: „Mă concentrez pe meciurile rămase şi pe obiectivul pe care-l avem. Sunt oferte din Rusia, dar le voi analiza după terminarea campionatului. Sper ca băieţii să joace cu sufletul cu ASA, fiindcă sunt destul timp în vestiarul Craiovei şi trebuie să fi învăţat ce înseamnă determinarea şi ambiţia oltenească” a spus Pleşan. Balint vrea să-l ţină aproape pe căpitanul echipei, atât pentru acest meci, în care este suspendat, dar şi din vară: „Nu-l lăsăm să plece, este nevoie de spiritul său la echipă, le transmite colegilor ambiţia sa. De altfel, va rămâne în lot până la ora meciului şi dacă se va putea iau în considerare chiar să-l trec pe banca tehnică”.

A doua absenţă importantă din echipa Craiovei este Bogdan Vătăjelu, aflat la lotul naţional. „Ne bucurăm pentru el, este un jucător tânăr, dar este o mare pierdere, atât ca aport în teren, cât şi ca loc de junior” a spus Balint, ale cărui variante pentru posturile de juniori sunt: Ganea, Kitanovski, Ivan şi Voinea. Adrian Ionescu şi Şerban au revenit la antrenamente după accidentări, dar este puţin probabil să fie reţinuţi în lot pentru meciul cu ASA.

Atât Gabi Balint, cât şi Nae Tilihoi au elogiat echipa mureşeană, dar au făcut referiri negative la adresa lui Daniel Stanciu. „Din punctul meu de vedere, s-a stricat prietenia, nu mai vreau să discut despre el” a spus antrenorul Craiovei despre fostul său coleg de platou. Tilihoi a fost mai dur cu managerul mureşenilor: „Un personaj a creat o rivalitate de prost gust între două mari centre fotbalistice, între care nu trebuie să existe duşmănie. O să-l primim cu aplauze la Craiova. M-aş bucura ca în conducerea ASA să fie oameni precum Boloni, Ispir, Fazekaş şi alţii ca ei”.

Ungureanu mizează pe orgoliul rănit şi pe Varga

Nicolae Ungureanu a a vorbit la un post tv despre partida cu ASA Târgu Mureş, consderând că eşecurile din întâlnirile anterioare îi vor motiva suplimentar pe jucătorii Craiovei. „Eu mizez pe un orgoliu oltenesc rănit în meciul cu Târgu Mureş, pentru că în ultima vreme ne-au scufundat. Risc un pronostic pentru acest final de sezon: 9 puncte din ultimele trei meciuri. Sunt foarte optimist. După duşul rece de la Târgu Mureş, Gabi Balint a ştiut cum să-i motiveze, să le explice ce tricouri îmbracă. Doresc o promovare cu joc bun şi goluri multe, nu trasă de păr. Cu siguranţă va fi spectacol, doar se întâlnesc cele mai bune echipe din campionat. Atât timp cât echipa va juca fotbal de calitate suporterii vor fi lângă echipă, pentru că la Craiova aşa au fost învăţaţi: cu fotbal spectacol. Să vă dau un exemplu recent: Piţi, chiar dacă a pierdut la rând trei meciuri cu 1-0, a avut aici 25.000 de suporteri pe stadion, pentru că echipa juca“. Nae Ungureanu apreciază că Dacian Varga poate fi unul dintre jucătorii cheie în acest final de sezon: „Mă bucur pentru Varga că a spart gheaţa şi a reuşit să marcheze, chiar şi din penalty. A câştigat campionate, a jucat în Europa, sper să-şi dea drumul şi să strălucească şi în Bănie“.

Velcovici: „E vital să ne impunem”

În condiţiile absenţei lui Bogdan Vătăjelu, Gabi Velcovici va fi titular în meciul cu ASA. „Baronul” a marcat la Bistriţa, contra fostei sale echipe şi îşi doreşte cât mai mulţi spectatori la meciul de azi: „Este un sentiment frumos că am reuşit să dau gol pentru echipă şi să depăşim astfel un moment dificil. E vital să ne impunem, mai ales că avem cât mai mulţi spectatori alături de noi. Putem demonstra la meciul cu ASA că suntem cei mai buni. Este o presiune pe noi, sunt pretenţii mari, dar justificate, dat fiind că este un club bine organizat cu condiţii de liga întâi. Prin ultimele rezultate am reuşit să ne recuperăm încrederea în forţele proprii. Eu cu Pleşan suntem cei care am fost crescuţi aici, în Bănie. Dar sunt sigur că şi ceilalţi băieţi şi-au dat seama de ceea ce înseamnă Universitatea Craiova, n-ai cum să nu simţi această emulaţie, când veţi atâţia oameni alături în liga a doua“. Cât priveşte convocarea la naţionala României a concurentului său pe post de la Universitatea, Velcovici a spus: „La naţională postul de fundaş stânga este al oltenilor. După Ungureanu, Raţ, iată că Vătăjelu ar putea fi urmaşul. Mă bucur pentru el, munceşte mult şi merită să ajungă la prima reprezentativă“.

Liga a II-a, seria a 2-a, play-off

Etapa a 8-a, astăzi, ora 18

Universitatea Craiova – ASA Tg. Mureş

CSM Rm. Vâlcea – Metalul Reşiţa

FC Olt – Gloria Bistriţa

Clasament

1. ASA Tg. Mureş       17        9          4          4          20-11   31

2. CS Universitatea     17        9          3          5          24-18   30

………………………………………………………………………………………….

3. CSM Rm. Vâlcea    17        7          5          5          17-14   26

4. Gloria Bistriţa          17        5          6          6          17-19   21

5. Metalul Reşiţa         17        6          3          8          15-19   21

6. FC Olt Slatina         17        3          3          11        8-20     12