Craiovenii pot petrece „O noapte în bibliotecă”

0
107

După Noaptea Muzeelor (17 mai), craiovenii sunt invitați să petreacă „O noapte în bibliotecă”! Evenimentul va avea loc vineri, 30 mai, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, unde, până după miezul nopții, publicul este așteptat să participe la o mulțime de activități. Vizitele în depozitul general și la Casa Memorială „Elena Farago”, un flash-mob în curtea instituției și atelierul de pictură pe tricouri sunt numai câteva dintre ele.

De asemenea, craiovenii se vor întâlni aici cu actori ai Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” și ale lor personaje de poveste (ora 19.00, Ludotecă), precum și cu trupa de amatori „Cutezătorii” a bibliotecii doljene, care va prezenta spectacolul „Pacea cu zmeii” (ora 18.00, Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”). Totodată, în Sala „Marin Sorescu” vor avea loc vizionarea filmelor „Nea Mărin miliardar” și „Mihai Viteazul” (de la ora 20.00) și a unor fragmente din spectacole de operă, operetă și balet (de la ora 22.00), iar la Ludotecă vor rula filme pentru copii.

În aceeași noapte, mai multe expoziții îi vor întâmpina pe vizitatori: de carte – „Craiova de altădată”, de publicații periodice oltenești, de artă plastică – „Craiova, peisaje urbane”. Publicul este invitat să mai participe la workshop-ul și concursul de fotografie „Fotografia, o poveste într-o imagine” (ora 18.00, Sala „Ștefan Ciuceanu”), la simpozionul organizat în parteneriat cu „Colegiul Național „Frații Buzești”, cu tema „Craiova – Cetatea banilor” (Secția de împrumut adulți, ora 18.30), la sesiunea de comunicări „Scriitori craioveni”, moderată de scriitorul Jean Băileșteanu (ora 21.00, Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”).

Un alt eveniment al serii va fi la lansarea lucrării „Mircea Popescu – un cărturar, un ziarist și o conștiință” – ediție îngrijită de Mihaela Albu și Dan Anghelescu și publicată în seria „Mari necunoscuți ai culturii române”, despre care vor vorbi profesorii și scriitorii Gabriela Rusu-Păsărin și Gabriel Coșoveanu. Aceasta va fi găzduită, cu începere de la ora 20.00, de Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”.