„Război” între romi sfârşit în spital

0
298

Două familii de romi din Craiova s-au „războit” în noaptea de sâmbătă spre duminică, în plină stradă, cu baionetă, scânduri din gard, în urma bătăii doi dintre combatanţi ajungând la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Unul dintre ei, Ionel Călin zis Nixon a fost înjungiat în abdomen, iar cel care l-a înjunghiat, Robert Ciucure zis Amar, a fost prins şi „tăbăcit” de băieţii şi fratele lui Nixon alegându-se cu multiple leziuni şi fracturi. Cel din urmă, care a fost găsit de forţele de intervenţie în portbagajul maşinii, este acuzat de tentativă de omor, iar băieţii lui Nixon sunt acuzaţi de vătămare corporală gravă, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanţei arestarea preventivă a ultimilor trei.

Se pare că tot scandalul izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică are la bază relaţia de concubinaj dintre fiica lui Robert Ciucure zis Amar, de 34 de ani, din Craiova şi unul dintre băieţii lui Ionel Călin zis Nixon, de 41 de ani, din Craiova, cu care nici una dintre familii nu este de acord. Astfel, de aproximativ un an de zile, de când durează relaţia, pe unde se întâlnesc, membrii celor două familii se „ciocnesc”. Asta s-a întâmplat şi sâmbătă noaptea. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Cosmin Călin şi Robert Ciucure circulau cu un Renault Megane pe strada „General Dragalina” din Craiova şi au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin zis Nixon („cunoscut” al oamenilor legii întrucât este judecat, în prezent într-un dosar vizând comiterea de fraude informatice, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti), fratele său, Vasile Călin, George Constantin şi Sorin Constantin, ambii băieţii lui Nixon. După o scurtă ceartă, Robert Ciucure, care avea asupra sa un cuţit tip baionetă, cu lama de 40 cm, i-a aplicat lui Nixon o lovitură în zona abdominală, cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa, după care a fugit şi a sărit gardul în curtea unei locuinţe. „În această împrejurare ceilalţi trei l-au urmărit, au rupt mai multe scânduri dintr-un gard şi cu acestea i-au aplicat mai multe lovituri peste membrele superioare şi inferioare, apoi l-au pus în portbagajul autoturismului lor. Cu ocazia altercaţiei dintre cele două grupuri de persoane, autoturismele au suferit avarii, au fost distruse bunuri si a fost tulburată liniştea publică. În cauză s-a început urmărirea penală pentru tentativă de omor şi vătămare corporală gravă, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Nixon a ajuns la spital cu „plagă înjunghiată penetrantă abdominală cu hemoperitoneu”, iar Robert Ciucure, scos de poliţişti din portbagajul maşinii, a fost diagnosticat cu „politraumatism cu fracturi de membre”, cel din urmă fiind operat ieri.

După finalizarea scandalului, Vasile Călin a dispărut de la domiciliu, fiind căutat acum de poliţişti, iar faţă de Robert Ciucure s-a început urmărirea penală pentru tentativă de omor, în timp ce Sorin şi George Constantin sunt acuzaţi de  vătămare corporală gravă, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut, ieri după-amiază, emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele bătăuşilor.