Baronesa Emma Nicholson: „Exemplul Craiovei a fost copiat în toată România şi în străinătate”

0
381

Emma Harriet Nicholson, Baronesa de Winterbourne,  a fost prezentă, sâmbătă, alături de consilierul pe probleme educaţionale Sir Muir John Potter, la Craiova, la faza naţională a concursului de dans „Împreună pentru viitor”, ce are drept scop integrarea copiilor cu dizabilităţi în societate. Co-Preşedinte al Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României, Emma Nicholson a vorbit despre importanţa proiectelor comunitare pentru Craiova, menţionând că oraşul a devenit un model pentru toată ţara, dar şi pentru străinătate.

„Acum zece ani, cu multă generozitate, oraşul Craiova mi-a dăruit titlul de Cetăţean de Onoare. Un an mai târziu, a început proiectul-pilot de acţiune comunitară pentru că era, în aceeaşi măsură, oraşul meu ca şi al dumneavoastră. Prin urmare, aceasta este şi o celebrare a faptului că sunt de zece ani cetăţean al oraşului dumneavoastră, zece ani de când am început să lucrez cu Biserica,  Consiliul Judeţean şi cu şcoala. După nouă ani de acţiune comunitară şi zece de când sunt cetăţean al oraşului dumneavoastră, e momentul să facem proiecte de viitor. Pentru că exemplul dumneavoastră a fost copiat în toată România, în Republica Moldova şi în alte ţări”, a spus Baronesa Emma Nicholson spectatorilor de la Concursul Naţional de Dans “Împreună pentru viitor”.

Reţeaua comunitară se extinde

Proiectele începute la Craiova pentru integrarea copiilor cu nevoi speciale se vor extinde şi la Londra. „Cu sprijinul dumneavoastră, am înfiinţat un mic comitet care s-a întâlnit în Londra luni şi se va reîntâlni aici, în Craiova, pentru a face planuri pentru următorii zece ani şi pentru a extinde acţiunea comunitară!”, a mai spus Emma Nicholson. Pentru întreaga sa activitate, prefectul de Dolj, Elena Costea i-a acordat baronesei de Winterbourne, diplomă de merit pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

În ceea ce priveşte concursul naţional de dans „Împreună pentru viitor”, timp de două zile, 26-27 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, peste 200 de elevi din 17 judeţe ale ţării şi capitală au susţinut momente de dans modern şi tradiţional, în care elevi voluntari din şcolile de masă evoluat pe scenă alături de cei cu dizabilităţi.