Concert coral extraordinar

0
69

Concert extraordinar susținut astă-seară, începând cu ora 19.00, de Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia”. Între cele 15 creații cuprinse în program se regăsesc „Hallelujah” (fragment din oratoriul „Messiah”) de G.F. Handel, „Arioso” – „Air” din Suita în Re major de J.S. Bach, „In taberna quando sumus” (nr. 14 din cantata „Carmina Burana”) de Carl Orff, „Sohran Bushi” – cântec popular japonez (aranjament Osamu Shimizu), „Tangueando” de Oscar Escalada, „Glorious Kingdom” de Sabin Pautza, „Ciuleandra” („Galop”) – prelucrare de Constantin Rîpă ș.a. Va acompania la pian Corina Stănescu.

Dirijor este Manuela Enache, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea Dirijat cor academic (2004-2008, clasa conf. univ. dr. Valentin Gruescu), tot aici urmând un master în Stilistică dirijorală (specializarea Dirijat Cor academic). În perioada 2009-2010 a beneficiat de o bursă de studii în cadrul Birmingham Conservatoire (Marea Britanie), perfecţionându-se sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer.

Biletele pentru concert se găsesc la Agenția Filarmonicii și costă 10 lei, cu reducere la jumătate pentru elevi, studenți și pensionari.