Universitatea a pierdut şi la Vaslui, părând deja condamnată deja la liga secundă – Wesleiţi de puncte

0
204

O execuţie magistrală a brazilianului care ne-a scos din Europa ne-a distrus şi speranţele de salvare

FC Vaslui – Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: Stoica (autogol) ’13, Wesley ’82 / Subotici ’41.

Stadion: „Municipal”, spectatori: 2.000

FC Vaslui: Kuciak – Milanov, Papp, Cânu, Annang – Campano (’72 Bălace), Costin, Wesley, Gerlem ( ’46 Milisavljevic) – Adailton, Temwanjera (’58 Yerro Bello). Antrenor: Viorel Hizo.

Universitatea: Lung – Dănănae, Zoro, Stoica, Buşu – Stoianof (’46 Gângioveanu), Buleică, Lopez, Prepeliţă (’84 Ologu), Nicolae – Subotici (’71 Firţulescu). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Arbitri: Cristian Sava (Bacău) – Eduard Ungureanu (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ). Rezervă: Emil Voicu (Bacău).

Observatori: Constantin Zotta (Bucureşti), Pavel Peniu (Constanţa).

Cartonaşe galbene: Costin ’49, Milisavljevic ’90+2 / Buşu ’29, Stoianof ’30, Dănănae ’35, Buleică ’40, ’43, Prepeliţă ’60, Lung jr. ’73, Ologu ’90.

Cartonaş roşu: Buleică ’43.

Doar pe palmares conta Universitatea în vizita la Vaslui, contra unei echipe în care s-au investit multe milioane de euro pentru a viza titlul de campioană. Un brand care nu mai emite  pretenţii contra colosului financiar din Liga I reprezentat de trupa lui Porumboiu, era fraza-avancronică a disputei de la Vaslui. Stoica retras stoper a fost surpriza oltenilor, dar în minutul 13 s-a dovedit a fi una neinspirată, Dorel marcând din nou în propria poartă după autogolul de acum doi ani cu Serbia de la Constanţa. A fost centrarea lui Annang, ghanezul care nu mai prinsese echipa de la umilinţa suferită de moldoveni la Slatina în Cupă. Vasluiul devenea lider în Liga I, iar Ştiinţa îşi potrivea deja ceasul pentru meciurile de la matineu, situaţia deloc compatibilă cu istoria celor două grupări. Avantajul prematur a declanşat un iureş al gazdelor la poarta lui Lung, iar Gerlem, Campano, Adailton şi Temwanjera dădeau impresia că va fi un masacru ca la Podul Înalt, cu oltenii în postura otomanilor lui Soliman Paşa. Alb-albaştrii nu s-au complăcut în această postură şi au ieşit treptat de sub presiunea liderului de moment al Ligii I, iar Subotici a fost din nou decisiv în ofensivă. Helveto-bosniacul a tranşat în stil de mare atacant o fază personală desfăşurată în flancul stâng, Kuciak neavând reacţie la şutul pe colţul lung. Bucuria avea să fie estompată imediat, pentru că la cabine unul dintre craioveni a intrat mai devreme cu două minute. Pe Buleică nu l-a temperat galbenul primit în minutul 40 şi alunecarea-i temerară s-a oprit în picioarele unui adversar, iar centralul Sava nu s-a îndurat de tinereţea olteanului.

 

Partea a doua anunţa un nou asalt de proporţii în preajma lui Lung junior, însă rezistenţa Ştiinţei a fost aprigă, careul propriu fiind transformat în redută. Centrările au abundat, iar pericolul a venit cu precădere în urma unor faze fixe. Adailton nu a avut ţinta reglată aseară şi Lung a scăpat teafăr după execuţiile fostului vârf al Parmei, însă acesta a fost suplinit de cealaltă vedetă carioca a lui Porumboiu, Wesley Lopes. Un trasor cu ştampila „vinclu” a scris istoria partidei cu doar câteva minute înaintea finalului. Ştiinţa s-a predat greu, dar astfel se întâmplă cu echipele care au apa la gură. Vasluiul a ajuns la 15 victorii, tot atâtea câte eşecuri a acumulat Universitatea până acum în sezonul care îi va aduce a doua retrogradare din istorie.