Împiedicaţii

0
80

Tricolorii n-au avut niciun corner în meciul cu Danemarca şi au ajuns la 4 meciuri consecutive fără gol marcat

Jannik Vestergaard (S) se lupta pentru minge cu Romario Benzar (D) in meciul de fotbal dintre Romania si Danemarca, din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial din 2018,pe Cluj Arena din Cluj Napoca, duminica 26 martie 2017.Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
Jannik Vestergaard (S) se lupta pentru minge cu Romario Benzar (D) in meciul de fotbal dintre Romania si Danemarca, din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial din 2018,pe Cluj Arena din Cluj Napoca, duminica 26 martie 2017. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES

Lui Christoph Daum nu-i reproşăm alcătuirea lotului, a primului 11 sau schimbările din meciul cu Danemarca, sau chiar din toată această campanie de calificare. Selecţionerului neamţ îi reproşăm că nu are rezultate şi că naţionala nu joacă fotbal. Nu creează spectacol şi nici nu face puncte. Ne-am obişnuit să nu dăm gol, avem 4 meciuri de impotenţă, dar cu danezii n-am avut nici măcar un corner amărât, în timp ce danezii şi-au procurat 7, iar din unele putea marca. Clasamentul ne mai lasă loc de iluzii că putem juca barajul, dar punctele puţine ne taie şi şansa unui play-off pentru Mondiale. La Erevan ne-am epuizat raţia de goluri pentru aceste preliminarii, iar între timp armenii ne-au egalat la puncte.

Daum a propus un sistem nou pentru naţională împotriva danezilor. Un 3-4-2-1, în care Benzar şi Latovlevici chiar au fost extreme, şi nu fundaşi, iar în prima repriză chiar i-am surprins pe nordici. De aici au apărut şi cele două ocazii ale lui Keşeru, cel care acum 3 ani le-a şi fructificat cu Danemarca, într-un amical care nu conta. Apărarea noastră inedită a fost fragilă şi doar norocul ne-a salvat în vreo 5 rânduri de golul care ne liniştea definitiv pentru această campanie. În repriza a doua, danezii ne-au dominat, iar pe final ne-au sufocat. Ivan a intrat şi el pentru câteva minute, dar într-o perioadă în care adversarul confiscase centrul terenului şi ne presa. Cu Pintilii şi Stanciu depăşiţi de meci, cu Alibec care a pierdut orice minge a trecut pe la el, cu Chipciu obosit, tricolorii au arătat jalnic în ultima jumătate de oră.

Tătăruşanu n-a mai gafat, dar a avut mare noroc. Benzar a fost cel mai bun jucător al nostru. Săpunaru este căpitanul neoficial, e lider, dar e doar fundaş. La Chiricheş se vede că nu are meciuri la Napoli, n-ar trebui să aibă nici la naţională. Toşca a comis-o în prima repriză cum a făcut-o în Betis – Malaga, la el te poţi aştepta să te îngroape. Latovlevici este acelaşi jucător entuziast, dar când îl vedem titular la naţională ne dăm seama de ce am ajuns în halul acesta. Marin a tras câteva şuturi, dar e sub forma de la Viitorul. Pe Pintilii nu l-ar folosit titular nici Gigi Becali la FCSB, iar Daum vrea să lege jocul naţionalei cu el. Stanciu are cotă bună, dar acum a fost cel mai slab de pe teren.  Chipciu s-a mişcat, dar fără să creeze pericol, a scos doar nişte faulturi. Keşeru a fost la locul potrivit, dar prima dată n-a fost inspirat, a doua oară nu şi-a potrivit paşii, e totuşi golgheter de Bulgaria, în timp ce danezii şi-au permis să nu introducă pe teren golgheterul primei ligi olandeze. Alibec mai bine rămânea la o sarma cu Budescu, fiindcă a intrat degeaba. Rotariu şi Ivan n-au avut timp să încerce ceva, fiindcă pe final România nu ştia cum să ocrotească punctul, de la victorie îşi luase gândul de mult. Cum poate să-şi ia şi de la calificare.

Daum crede că poate câştiga în Polonia

După părerea selecţionerului german, şansele de calificare încă există, considerând că tricolorii pot câştiga meciul următor, din Polonia. Daum a spus după meci ce trebuiau să facă elevii săi, deşi ar fi trebuit să ne spună de ce nu au făcut: „Trebuia să fructificăm ocaziile de gol din prima repriză, jucătorii au fost motivaţi să dea totul pentru cele trei puncte. În repriza a doua trebuia să jucăm la fel ca în prima. Încă e totul posibil dacă ne uităm la clasament. E o problemă de mentalitate, trebuie să jucăm până în minutul 90. Data viitoare poate vom face o surpriză. Se spune că suntem ieşiţi din luptă, dar mai avem şanse. Dacă ne uităm la clasament vedem că un meci poate schimba totul. Sper că după revenirea lui Bogdan Stancu şi a lui Florin Andone să revină mentalitatea ofensivă, să avem mai multe alternative în atac. Alex Chipciu a jucat foarte bine, Keşeru a avut ocazii de gol, trebuie să aşteptăm următorul meci şi să facem o surpriză”.

Tehnicianul oaspeţilor, Age Hareide, spune că Daum nu l-a surprins cu noul sistem şi crede că echipa sa are prina şansă la locul doi, după rezultatul de la Cluj: Am citit în ziarele din România că vor juca cu 3 fundaşi. Ne aşteptam la asta şi de aceea am jucat cu 4 jucători la mijloc. Ne aşteptam să aibă ocazii, pentru că aveau nevoie de victorie. Cred că ne-am organizat bine, în repriza a doua am controlat jocul complet. Puteau fi 3 puncte, dar e doar un punct şi rămânesă luptăm pentru locul doi şi să ne asigurăm barajul. Avem şanse mai mari acum, la locul doi, decât aveam înaintea meciului. Suntem la egalitate cu Muntenegru şi jucăm acasă cu Polonia şi România, iar asta ne dă şanse bune la calificare”.

Danezii ne-au bătut şi cu juniorii

Naţionala under 21 a României a jucat ieri un meci amical, la Marbella, în Spania, cu reprezentativa under 20 a Danemarcei, în faţa căreia a pierdut cu 2-0. Daniel Isăilă a folosit formula: Cabuz (Tordai 46) – Căpuşă, Paşcanu, Ghiţă, A. Radu – Nedelcu (Dragomir 57), Dulca (Iacob 74) – A. Ciobanu (Fl.Coman 61), I. Hagi (Cicâldău 46), Moruţan (M. Dobre 61) – R. Răducanu (Ad. Petre 46).

 

România – Danemarca 0 – 0

Cluj Arena, spectatori: 27.000

România: Tătăruşanu 6 – Săpunaru 7, Chiricheş 6, Toşca 6 – Benzar 8, Pintilii 5, R. Marin 6, Latovlevici 6 (Rotariu 75) 6 – Chipciu 7 (Andrei Ivan 85), Stanciu 5 – Keşeru 6 (Alibec 63) 5.

Danemarca: Schmeichel 7 – Kjaer 5 (Jorgensen 46) 7, Christensen 5, Vestergaard 6 – Ankersen 6, Kvist 6, Schone 6 (Braithwaite 70) 6, Delaney 7, Durmisi 7 – Eriksen 7, Cornelius 7. Antrenor: Age Hareide.

 

Clasamentul grupei E

  1. Polonia 5 4          1          0          12-6     13
  2. Muntenegru 5 2          1          1          10-6     7
  3. Danemarca 5 2          1          2          7-5       7
  4. România 5 1          3          1          6-4       6
  5. Armenia 5 2          0          3          6-10     6
  6. Kazahstan 5 0          2          3          3-13     2

 

Celelalte meciuri:

Armenia – Kazahstan 2 – 0 (Mkhitaryan 73, Ozbiliz 75)

Muntenegru – Polonia 1 – 2 (Mugosa 63 / Lewandowski 40, Piszczek 82)

Etapa viitoare (10 iunie):

Polonia – România, Kazahstan – Danemarca, Muntenegru – Armenia.