Craiova: Doi tineri reţinuţi pentru tâlhărie

0
229
condamnatPoliţiştii craioveni au reţinut doi tineri pentru comiterea mai multor tâlhării, dar şi pentru tentativă la tâlhărie, aceştia fiind introduşi în arestul inspectoratului.
Luni, 27.03.2017, la ora 14:40, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un minor de 16 ani, din Craiova cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe bvd. Nicolae Romanescu, împreună cu un coleg, au fost acostaţi de doi tineri necunoscuţi care, prin ameninţări cu un spray iritant-lacrimogen şi acte de violenţă, au încercat să le sustragă telefoanele mobile.
          Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie  anunţaţi despre eveniment s-au deplasat de urgenţă la locaţia indicată, iar la scurt timp, în baza semnalmentelor furnizate de persoanele vătămate cei doi autori au fost identificaţi şi prinşi în apropiere de locul de comitere al faptei, aceştia fiind identificaţi  în persoana lui Prinţu P., de 19 de ani şi M. C., de 17 de ani, ambii din municipiul Craiova.
          În urma controlului corporal poliţiştii au găsit asupra minorului de 17 ani un spray iritant-lacrimogen, despre care s-a stabilit că a fost folosit la comiterea faptei.
          Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie au stabilit şi faptul că, la data de 24.03.2017, cei doi suspecţi au sustras telefoanele mobile din posesia altor trei craioveni.
După analizarea probatoriului cu procurorul de caz a rezultat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată, întrucât tânărul de 17 ani a folosit un spray iritant lacrimogen la comiterea faptelor, astfel că faţă de cei doi suspecţi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie; o infracţiune de tâlhăria calificată şi o infracţiune de tentativa la tâlhărie.
Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj, urmând ca astăzi să se facă propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.