Adrian Bodnaru vine la „Scriitori la Tradem”

0
41


Astăzi, de la ora 17.00, poetul Adrian Bodnaru este invitat la „Scriitori la Tradem”, un proiect cultural susţinut de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Acesta va susţine conferinţa „Despre o meserie de tinereţe: poezia” și, totodată, va citi poeme din cea mai recentă carte a sa, „Cifra latină” (Editura „Diacritic”, Timişoara, 2013). Intrarea publicului este liberă.

Adrian Bodnaru s-a născut la 4 octombrie 1969, în Bocşa-Română, județul Caraş-Severin, iar în prezent locuiește în Timișoara, unde este director editorial la Editura „Diacritic”. A fost, pe rând, redactor la ziarul „Realitatea Bănăţeană” din Timişoara, realizator al suplimentului cultural „Suplimentul de marţi”, corector, şef Secţie Cultură la ziarul „Timişoara” (coordonator al suplimentului cultural „Altsupliment”), purtător de cuvânt al Teatrului Naţional din Timişoara, redactor-şef, director executiv la Editura „Sedona” din Timişoara, corespondent-colaborator la ziarul „Ziua” din Bucureşti, director editorial la Editura „Brumar” și director la Editura Universităţii de Vest din Timişoara.

A debutat în 1994 cu volumul de poezii „A. Bodnaru şi alte verbe” (Ed. „Marineasa”, Timişoara, 1994), căruia i-au urmat „Noi şi purtate” (Ed. „Marineasa”, 1996), „Toate drepturile rezervate, inclusiv Suedia şi Norvegia” (Ed. „Brumar”, Timişoara, 2000), „Versuri şi alte forme fixe” (Ed. „Brumar”, 2002), „Ziua de apoimâine” (Ed. „Brumar”, 2004), „O legătură de chei” (Ed. „Cartea Românească”, Bucureşti, 2010), „Dictando”„Poliversuri” (Ed. „Diacritic”, Timișoara, 2012), „Cifra latină” (Ed. „Diacritic”, 2013).

A fost recompensat cu patru premii ale Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Timişoara, toate pentru poezie, pentru volumele „Toate drepturile rezervate, inclusiv Suedia şi Norvegia”, „Ziua de apoimâine”, „O legătură de chei” și „Dictando”. De asemenea, a primit Premiul Asociaţiei Editorilor din România „pentru excelenţă redacţională”, acordat la Târgul Internaţional de Carte Bookarest.