Portghezul de pe banca Vasluiului şi-a făcut o impresie despre Liga I, împărtăşită în „O Jogo” – Inacio: ”În România nu se acordă şanse tinerilor”

0
144

Tehnicianul lusitan a fost şocat de scandalurile legate de arbitraj

Augusto Inacio

Scandalurile şi greşelile de arbitraj mult mediatizate în Liga I i-au atras atenţia lui Augusto Inacio. Antrenorul portughez de la FC Vaslui s-a referit la acest lucru într-un material de aproape o pagină dedicat lui în cotidianul lusitan ”O Jogo”. ”Se vorbeşte mult despre arbitraj, şi în fiecare zi. Toţi se plâng până când echipa lor câştigă. Este de 30 de ori mai rău decât în Portugalia!”, a spus Inacio, care a făcut aprecieri asupra fotbalului din Liga I, considerând că nu se oferă destule şanse tinerilor jucători: ”Simt că lipsesc cele mai bune condiţii de muncă, cele mai bune decizii, dar şi pariurile pe jucătorii tineri, pe formarea lor, fiindcă  tinerii au puţine oportunităţi”. În privinţa parcursului lui FC Vaslui de la preluarea sa de către portughez, publicaţia iberică notează: ”De când a venit Inacio, a dus-o pe Vaslui de pe locul 7 pe 3, cu patru victorii şi doar un eşec în 5 meciuri. Seria o ajută echipa lui să viseze la titlu”. În acest sens, Inacio declară: ”Dacă vom câştiga meciul următor, cu CFR Cluj, avem tot dreptul să ne gîndim că putem deveni campioni. Totuşi, trebuie să fiu realist. Am un bun lot, oricine poate fi titular. Mai e însă destul de jucat într-un campionat nebun, în care ultimele clasate iau puncte celor din frunte”. De când a preluat pe FC Vaslui, Inacio i-a cordat credit puştiului Nicuşor Stanciu, titularizat în linia mediană a echipei aflate pe locul 3 în Liga I. Astăzi, de la ora 20, ProTV transmite prima semifinală a Cupei României, Rapid – FC Vaslui. Mâine, de la aceeaşi oră se va disputa a doua semifinală, Dinamo – Gaz Metan Mediaş, ambele jocuri fiind în două manşe.

Gigi Becali are un nou secund: Ilie Stan, înlocuit de Stoichiţă

Mihai Stoichiţă

După două meciuri în care Steaua nu a marcat şi a obţinut doar un punct, contra unor echipe accesibile, antrenorul Ilie Stan a fost demis de Gigi Becali, postul fiind preluat de Mihai Stoichiţă, până în vară. „Când nu mai merge maşinăria, trebuie să bag vaselină. A venit Ilie Stan, i-am dat banii, ne-am despărţit prieteneşte. Acum mă bat numai cu CFR la titlu. Antrenor va fi Mihai Stoichiţă, iar Mihai Teja secund. Despre Dinu Gheorghe nu mai ştiu nimic, nu mi-a mai răspuns la telefon, deşi m-am înţeles cu el” a declarat ieri Gigi Becali. Liderul CFR Cluj a avut parte de un meci amical, campioana Oţelul neopunând rezistenţă, în special în faţa şuturilor lui Gabi Mureşan, autorul unei duble care a pus cinci puncte între CFR şi Dinamo. Ceahlăul a învins Petrolul şi a spus din nou pe tapet posibilitatea înlocuirii lui Vivi Răchită, în timp ce concitadina Petrolului, Astra, este aproape de a-l instala pe Ionuţ Badea ca „principal”. Statistica etapei a 23-a, prezentată pe site-ul FRF, se prezintă astfel: Al 100-lea meci în Liga I pentru Ferfelea de la Sportul şi al 50-lea pentru Szukala, Adailton şi Firţulescu. Două debuturi pe prima noastră scenă fotbalistică: Rareş Enceanu (FC Braşov) şi Patrick Osiako (Petrolul). Pandurii Târgu Jiu a înscris golul 200 în Liga I prin ivorianul Ousmane Vieira. Încă un loc urcat în ierarhia all-time pentru SC Vaslui, care a ajuns pe a 32-a poziţie, depăşind pe fostul CS Târgovişte. Ultima oară când Rapid a suferit trei înfrângeri consecutive a fost în ediţia 2009/2010, între etapele 22-24 (trei de 0-1 cu SC Astra Ploieşti, SC Vaslui şi FC Universitatea Craiova). Meciul 100 în Liga I pentru arbitrul arădean Ovidiu Haţegan. Au debutat, pe de altă parte, arbitrul Iulian Dima (Bucureşti) şi asistentul Alexandru Cerei (Cluj).