Frunzăverde pleacă din PDL şi va candida din partea PNL la preşedinţia CJ Caraş-Severin

0
130
Sorin Frunzăverde

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde demisionează din formaţiunea democrat-liberală şi va candida din partea USL la alegerile din iunie, pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a declarat ieri, pentru Mediafax, că Sorin Frunzăverde va candida din partea USL, însă ca reprezentant al PNL. El a mai spus că, „deocamdată”, Frunzăverde nu s-a înscris în PNL: „Confirm candidatura – nu înscrierea, pentru că nu am procedat încă la aspectele tehnice – din partea USL, respectiv a PNL, a lui Sorin Frunzăverde la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin”.

Vicepreşedinţii PNL Mihai Voicu şi Dan Radu Ruşanu, împreună cu liderul PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, au negociat, timp de două ore, cu Sorin Frunzăverde şi l-au convins să vină la PNL, împreună cu toţi cei 42 de primari PDL din judeţ, şi să candideze din partea liberalilor la preşedinţia CJ Caraş-Severin, la alegerile din iunie. „Chiar astăzi, eu şi cu colegii mei Dan Radu Ruşanu şi Marcel Vela am purtat o discuţie cu Sorin Frunzăverde, în urma căreia acesta va candida din partea PNL şi a USL la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. A fost un agrement la nivel local, iar noi am confirmat că acest lucru este ok. O variantă care nu poate da greş din punct de vedere electoral şi politic”, a declarat, ieri după-amiază, Mihai Voicu.

Deputatul PDL Valentin Rusu a anunţat că dacă liderul filialei PDL Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, va demisiona din partid şi va pleca la PNL, îl va urma. „În momentul în care domnul Sorin Frunzăverde face acest pas, îl voi urma. Şi eu şi ceilalţi parlamentari PDL de Caraş. Să-l lăsăm pe Sorin Frunzăverde să facă întâi anunţul oficial”, a declarat Rusu.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea regretă demisia lui Sorin Frunzăverde din rândul formaţiunii, catalogând-o drept o pierdere. Totuşi, Udrea, a susţinut că nu ştie ce l-a îndemnat pe acesta să treacă în tabăra opoziţiei: „Dacă aşa stau lucrurile, nu este un lucru bun pentru partid. Trebuie să ne spună de ce a făcut asta. Eu nu am cunoştinţă să-şi exprime nemulţumiri. Este o pierdere”.