Gata cu grătarul în aer liber!

0
424

Legea picnicului aduce amenzi de până la 3.000 de lei

Gata cu grătarul în aer liber, oriunde şi oricum! Legea picnicului intră în dezbatere parlamentară în această săptămână. Ceea ce înseamnă că, odată aprobată această lege, vom face picnic numai în zone strict delimitate. Cei care nu vor respecta regulile riscă amenzi usturătoare.

Dacă se va vota această lege, picnicul nu va mai fi o activitate organizată la întâmplare. Se vor crea spaţii special amenajate, aflate sub directa supraveghere a unor administratori. Aceştia vor fi obligaţi să le delimiteze clar şi să pună la dispoziţia cetăţenilor locuri pentru aprins focul, containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi toalete ecologice.

Potrivit proiectului de lege, numai pentru aprinderea focului în spaţii neamenajate sau necurăţarea locului în care s-a făcut picnicul te alegi cu amendă cuprinsă între 300 şi 3.000 lei. După cum îi ştim pe unii, va fi greu să scape de acest obicei… Legea picnicului a fost depusă în Parlament şi intră în dezbaterea Senatului în această săptămână.