Chestionar pentru selecţia şcolilor în Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar

0
354
Un sondaj în legătură cu selecția școlilor în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) a fost lansat de 250 de organizații neguvernamentale, pentru profesorii și directorii de instituții de învățământ. Chestionarul vine după ce „la dezbaterea organizată de Ministerul Educației în data de 24.02.2022, am constatat nemulțumirea a numeroși participanți cu privire la încadrarea școlii în gradul de vulnerabilitate/ prioritate: ridicată, medie sau scăzută”, se arată în descrierea sondajului, aşa cum prezintă edupedu.ro.
Ministerul Educației a organizat săptămâna trecută o dezbatere pe tema Ghidului aplicantului pentru schema de granturi a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Evenimentul s-a desfășurat online și au putut participa profesori, directori, părinți și organizații non-guvernamentale. „Întrebările participanților adresate reprezentanților ministerului privind selecția, au primit răspunsuri vagi, fără a aduce clarificările de care aveau nevoie școlile”, potrivit descrierii chestionarului.

Cei interesați vor completa sondajul în mod anonim. Răspunsurile colectate vor fi transmise „Ministerului Educației, MIPE, celor două Comisii de Învățământ din Parlament, instituțiilor europene și presei – cu scopul de a convinge Ministerul Educației să ia în considerare opiniile și recomandările” personalelor ce au completat chestionarul.

Iată ce întrebări cuprinde chestionarul:

  • Școala pe care o reprezint dorește să beneficieze de finanțare PNRAS;
  • Școala pe care o reprezint a fost încadrată corect în categoria de prioritate: ridicată, medie, scăzută;
  • Analizând documentele cu privire la PNRAS și comunicările ministerului de până în prezent, ne este clar ce avem de făcut în continuare pentru a beneficia de finanțare;
  • Anticipați că selecția școlilor finanțate va fi una corectă, fiind alese spre a fi finanțate școlile care au cea mai mare nevoie de sprijin? Justificați răspunsul.
  • Cu privire la PNRAS, aș dori să transmit Ministerului Educației;
  • Consider că cele mai importante 3 măsuri pentru reducerea abandonului școlar în țara noastră sunt;