Premieră spectacol de licență la Departamentul de Arte al Universității din Craiova

0
558

Departamentul de Arte din cadrul Facultății de Litere, Universitatea din Craiova anunță premiera spectacolului de licență al studenților anului al III-lea, secția Actorie: Bullied de Yann Verburgh, va avea loc pe 2 martie, ora 19.00 la Sala Aula Buia, din incinta Facultății de Agronomie. Intrarea este liberă.

Bullied (Hărțuiți) vorbește deschis și tranșant aproape de limita suportabilului, despre intimidare, terorizare, brutalizare și violență, toate prezente într-un cadru instituțional, numit școală.

Tema bullying-ului este mai actuală ca oricând în lumea contemporană. Dacă multe din țările europene au luat deja măsuri concrete în combaterea acestui fenomen, nu același lucru putem spune despre România, o țară care se află la început de drum dat fiind că legea anti-bullyig proaspăt apărută nu prevede încă sancțiuni.

Talentatul și nonconformistul dramaturg francez Yann Verburgh se inspiră din evenimentele violente surprinse în școli și alege să prezinte în Bullied patru povești-cadru universal valabile, care prezintă ipostaze diferite ale bullying-ului.

Traducerea textului în limba română aparține tânărului regizor Florin Caracala, care semnează în premieră națională, regia spectacolului Bullied la Departamentul de Arte al Universității din Craiova. Florin Caracala a absolvit regia în 2011 la Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași și, în 2013, masterul de regie la UNATC I.L.Caragiale București. Spectacolele sale sunt axate pe raporturile conflictuale destabilizatoare dintre oameni. Adept al tehnologiei new–media, urmărește în spectacolele sale moduri inedite și surprinzătoare de exprimare a discursului teatral. Pentru publicul craiovean se face cunoscut prin spectacolul White Room, montat la Teatrul Național Marin Sorescu. 

Din distribuția spectacolului fac parte studenții-actori: Cristina Ardeleanu (secția canto), Gloria Bucătaru, Mihaela Dobre, Simona Grîcleanu, Ioana Stama, Cătălina Vînătoru, Alexandru Lăzărescu, Alexandru Purcaru, Andrei Stanciu, Robert Vladu, Vlad Burdușel, Darko Huruială.