Portofel de craiovean. Cărți, jocuri și casete audio, la Gaudeamus 2020

0
661

          Târgul de Carte GAUDEAMUS își așteaptă cititorii de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00 cu cărţi pentru toate vârstele şi gusturile, literatură contemporană de ficţiune, memorii şi jurnale, biografii, studii academice şi de specialitate în diferite domenii, de la psihologie şi psihanaliză la economie şi ştiinţe exacte, dar şi multe alte surprize editoriale.

Prima etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România 2020 ce a început 26 februarie şi se va termina la data de 1 martie, a adus peste 50 de evenimente culturale, printre care lansări și prezentări de carte, cu sesiune de autografe din partea autorilor și dezbateri interesante, dar și pachete de cărți promoționale, oferte, CD-uri și jocuri pentru copii.

 

Calitatea își spune cuvântul

 

„Eu și Robin, în căutarea lui BIGFOOT”, „Vânătorii de comori. Secretul orașului interzis”, „Băiatul miliardar”, „Cei doi teribili” sunt doar câteva dintre cărțile pentru copii cu care editurile îi așteaptă pe cei mici și mari la evenimentul de carte. Tot pentru ei, Caravana cu Jocuri HappyColor, prezentă și ea la Târgul de Carte GAUDEAMUS aduce pentru prima dată în România conceptul de Art, hobby&fun, pe scurt un concept complex ce are la bază ideea de educație estetică și dezvoltarea gândirii logice prezentate într-un mod interactiv, prin ateliere de creație și evenimente de joacă. HappyColor înseamnă produse de pictură, desen, grafică, modelaj, lemn, papetărie, hobby și accesorii, obiecte handmade, jucării educative, din lemn sau alte materiale ecologice. HappyColor mai înseamnă și jocuri de strategie, memorie, fantezie sau îndemânare, selecționate cu grijă, care contribuie la dezvoltarea gândirii, atenției, spiritului de anticipare sau de competiție, toate acestea adunate sub denumirea de Caravana cu Jocuri – un fel de echipă mobilă HappyColor prezentă la diverse evenimente cu caracter cultural, în cafenele sau librării, școli sau instituții private. „Jocurile noastre dezvoltă logica, atenția, strategia și creativiatea. Cele mai multe sunt din lemn, dar avem și din plastic. Calitatea își spune cuvântul, cele mai căutate fiind cele din lemn, unele dintre ele fiind pentru un singur jucător, iar altele pentru mai mulți. Se vede diferența între un copil care a jucat un astfel de joc și un altul care nu. Părinții sunt tot mai interesați de acestea”, a spus Sabina Grecu, expozantă.

           Editura Herald, una dintre cele peste 40 de edituri prezente la ediția cu numărul 19 a Târgului de Carte GAUDEAMUS și are un profil editorial cu peste 30 de colecții de carte, instrumente pentru o dezvoltare armonioasă și deplină în relația cu sine, cu ceilalți și cu lumea în care trăieşte. Temele tratate acoperă o arie vastă de domenii: de la contactul nemijlocit cu întreaga moștenire pe care ne-au transmis-o culturile și civilizațiile străvechi (budism, hinduism, sufism etc.), la investigarea trăsăturilor psihice și emoționale care ne definesc ca oameni moderni (psihologie, terapie de cuplu, parentaj); de la dezvoltarea unei strategii personale de viaţă bazate pe confort și siguranță afectivă, la deschiderea către faptele exterioare nouă și formarea unei viziuni cuprinzătoare asupra modului prin care știința reușește să ne dezvăluie adevărul despre lumea în care trăim. (mindfulness, neuroștiințe, știință, filosofia știintei și a minții). Conform spuselor lui Ortacu Daniel, expozant în cadrul târgului, cea mai vândută carte a fost  „Dincolo de percepția obișnuită”, scrisă de Ionel Mohîrță. „Cel mai mic preț pentru o carte pe care iubitorii de lectură o pot cumpăra de la editura noastră este de 22 lei, dar avem și cărți în valoare de 35 lei, iar pentru cele mai scumpe craiovenii va trebui să scoată din buzunar 50 lei.”, a adăugat acesta.

 

Prețurile pornesc de la 10 lei

 

Publicul craiovean mai are timp doar câteva zile pentru a se opri la standul cu CD-uri, casete audio, tricouri personalizate și discuri, toate pentru iubitorii genurilor rock, pop, dance și nu numai. „Avem o ofertă foarte mare de muzică, de la Games of Thrones până la Metalica. Mii de viniluri se pot achiziționa de la acest loc de prezentare. Prețurile pornesc de la 10 lei și se opresc la câteva sute de lei”, a spus Tufan Ciprian, expozant în cadrul Târgului de Carte.

Tot la acest târg, Daniel Stancu, un tânăr pasionat de limba engleza a venit la standul editurii Astro pentru a cumpăra o dischetă a verbelor în limba engleză redusă de la 15 lei la 12 lei. „Am cumpărat-o pentru nepoțica mea. Și eu la rândul meu am avut una. Am învățat limba engleză pornind de la un dicționar român-englez și o dischetă a verbelor. Acum este rândul ei.”, a spus cumpărătorul.

Astro Impex S.R.L. este prezentă pe piața de carte încă din anul 1993, având mai multe ramuri de activitate: Editura Astro, Depozitul angro și 2 librării virtuale. Pe lângă acestea, este importator principal pentru editurile Macmillan și MM Publications, aducând în România cărți destinate studierii și predării limbii engleze.