Ministerul Educației monitorizează izolarea la domiciliu a profesorilor şi elevilor care vin din străinătate

0
368

Ministrul interimar al Educaţiei, Monica Anisie, a declarat vineri că MEC monitorizează zilnic izolarea la domiciliu a cadrelor didactice ori a elevilor sau studenţilor care vin din străinătate.

“Ministerul Educaţiei încă din prima zi a luat o decizie prin care am transmis tuturor unităţilor de învăţământ şi universităţilor o notă în care le-am recomandat să aibă grijă şi să limiteze pe cât posibil deplasările în străinătate, iar, dacă o fac, în momentul în care vor reveni, să anunţe Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Educaţiei monitorizează zilnic toate cazurile şi v-am dat zilnic la presă toate datele. Deci, Ministerul Educaţiei monitorizează zilnic aceste plecări şi cazurile de gripă sezonieră şi gripă şi izolarea la domiciliu a celor care vin din străinătate”, a declarat Monica Anisie la evenimentul de lansare a primului spital universitar veterinar din România.

Referitor la faptul că unele universităţi şi-au închis porţile pentru o perioadă de timp, ea a menţionat că s-a luat această decizie pentru a se realiza o dezinfecţie şi că în prezent toată lumea e la cursuri. Autoritățile au precizat că 70 de studenţi români care erau într-un stagiu în circa zece universităţi în China au fost aduşi în ţară încă din prima jumătate a lunii ianuarie.