Coronavirusul în România: Un singur caz confirmat, iar starea tânărului internat la Balș este bună

0
366

România rămâne cu un singur caz confirmat de infecție cu coronavirus – tânărul din Gorj care este purtător al virusului și este internat la Institutul Matei Balș, iar starea sa este bună. Pentru toți ceilalți suspecți testați, testele au ieșit negative (nu au virusul). 182 de persoane se află în acest moment în carantină pentru 14 zile, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu coronavirus și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

De la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus, au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.
Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.